családi és ifjúsági programok

Jazz barátok - Jazz4Friends

avagy barátkozás a jazzel

Szünet nélkül
Zászlótér
 • Müpa saját produkció
 • Zenés tízórai

Jegyárak

Az előadás telt házas.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Mindig kell egy barát, de egynél sokkal jobb, ha négy is akad: így született meg a Jazz4Friends. A tagok közötti szoros érzelmi kapcsolat minden bizonnyal a közönség számára is érzékelhető lesz, hiszen az alapító Horváth Károly és zenészkollégái így tudják igazán átadni a közönségnek a jazz iránti régóta tartó töretlen rajongásukat. Ez alkalommal interaktív jazztörténet, hangszerbemutató és stílusismertető vár a jelenlévőkre, akik játékosan kerülhetnek közel a műfajhoz.

Az iskolapadban kezdődött minden: az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium jazz tanszakán ismerték meg egymást a végzős muzsikusok egy zenekari gyakorlaton. A közös muzsikálás inspirálta Horváth Károlyt, hogy alakítson egy barátokból álló formációt, melyen keresztül átadhatják a zene iránti szeretetüket a jazz iránt érdeklődőknek, és megmutassák, hogy a baráti szeretet és tisztelet amellett, hogy összekovácsolja a zenészeket, megmutatkozhat a közös művészetükben is. A trió kisvártatva kibővült egy énekessel: Járóka Linda hangját Fehér Fábió jazzgitáron, Mészáros Magor Máté dobon, az alapító Horváth Károly pedig basszusgitáron és nagybőgőn egészíti ki a koncerteken. Ez alkalommal a közös, játékos, interaktív örömzene középpontjában könnyen emészthető, a műfajjal még csak épp ismerkedők számára ideális jazz-sztenderdek állnak. A zenészek számítanak arra, hogy az ismerős dallamok inspirálják a közönséget is: aki úgy érzi, bátran énekelje velük a már garantáltan hallott melódiákat. A Jazz4Friends a játékos tanításban hisz: a ritmus- és stílusfajták mellett a tipikus hangszerek is szóba, sőt nézői kézbe kerülhetnek majd.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.


Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
 • ének
  Járóka Linda
 • jazzgitár
  Fehér Fábió
 • basszusgitár, nagybőgő
  Horváth Károly
 • dob
  Mészáros Magor Máté

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére