családi és ifjúsági programok

JaMese: Zenés Adventi Kalendárium

Dalok Szabó T. Anna verseire

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Legyen szó nagyvárosról vagy kis településről, december első hetei évente hagyományosan az ünnepre készülődés jegyében zajlanak. Figyeljük csak meg: ahogyan napról napra közelebb kerülünk a karácsonyhoz, testünk-lelkünk ünneplőbe öltözik, a környezetünkben pedig észrevétlenül szinte minden a várakozásról kezd szólni. A JaMese zenekar újra élőben hallható Zenés Adventi Kalendáriumánál tökéletesebb adventi ajándékot elképzelni se tudunk: a huszonnégy dal szélesre tárja a szív és az ünnep kapuit.

Van olyan, hogy minden összejön: a gyerekek nyelvét jól beszélő JaMese zenekar és egyik legjelentősebb kortárs költőnk, Szabó T. Anna adventi versciklusának találkozása ilyen esemény volt. A 2019-ben megjelent dalciklus komoly sikert aratott: karácsonykor a Mahasz eladási listáján a hetedik helyen zárt. Az adventi várakozást versekkel, zenével, közösen énekelhető dallamokkal fűszerezni és még teljesebbé tenni - ez motiválta Molnár Emesét, a JaMese énekes-dalszerzőjét. Egy műhelytitkot is elárul: „Úgy alkottuk meg ezeket a dalokat, hogy ne legyenek korhatárok, sőt arra biztatunk minden felnőttet, hogy karácsonykor újra gyermeki lelkesedéssel örüljön a pici apróságoknak, pont, mint gyerekként.” A Zenés Adventi Kalendáriumot az teszi teljessé, hogy az előadók - Molnár Emese mellett a gitáros Udvarhelyi Gábor, a billentyűknél helyt álló Mizsei Zoltán, a basszusgitáros Éder Ferenc „Lá”, illetve a dobos Badics Márk - véletlenül sem fegyelmezett, illedelmesen csöndben üldögélő gyerekseregre számítanak. A közös ének, tánc és játék - merthogy lesz ám interaktív, a közönséget meg- és átmozgató elem is - szerves része a huszonnégy ablakot, azaz dalt tartalmazó naptár közös nyitogatásának.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
 • ének
  Molnár Emese
 • gitár
  Udvarhelyi Gábor
 • billentyűk, vokál
  Mizsei Zoltán
 • basszusgitár
  Éder Ferenc „Lá”
 • dob
  Badics Márk

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére