családi és ifjúsági programok

Irodalmi párosok 2. - Ady Endre és Babits Mihály

Szünet nélkül
Zászlótér
  • Müpa saját produkció
  • Literárium Junior

Jegyárak

Az előadás telt házas.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Háy János a kortárs magyar irodalom egyik legnépszerűbb írója: könyvei nagy példányszámban fogynak, estjein, színházi bemutatóin rajongói megtöltik a nézőteret. Író, költő, az egyik legsikeresebb színpadi szerző, akinek határozott, a kánontól gyakran eltérő véleménye van klasszikusaink megítélését illetően is.

Az előadás-sorozat négy délelőttjén Háy a magyar irodalom ismert alkotóiról mint párosokról beszél. Azokról, akik bár pályájuk során valamilyen kapcsolatban voltak egymással, csak az utókor tudja együtt, egymáshoz közel látni őket. A költők-írók nem szobrokként jelennek meg, nem a kultuszépítés folytatódik, hanem a feltárt kapcsolat nyomán mű és alkotó kézzel fogható közelségbe kerül. Petőfi Sándor és Arany János, Ady Endre és Babits Mihály, Szabó Lőrinc és József Attila, Petri György és Hajnóczy Péter. Összeillő párok és szokatlan összekapcsolások, de minden esetben olyan viszony rajzolódik ki a két szerző között, aminek mentén ezeket az életműveket mélyebben és alaposabban meg tudjuk ismerni és érteni. A sorozat kedvet szeretne csinálni ahhoz, hogy a tananyagból ismert vagy épp elfeledett versek, novellák visszanyerhessék a közvetlenségüket, azt a nehezen megfogható titkot, amelynek révén hozzánk tudnak szólni, s ezáltal újra a mieink lehetnek.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Korosztály: 14-18 év
Rendező: Müpa
  • előadó
    Háy János

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére