családi és ifjúsági programok

Illaberek Bábszínház: Robin Hood

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A gyengék és elesettek védelmezője, a bátor hős, aki a mindenkit lenéző és kizsákmányoló nagyurakat kíméletlenül megbünteti: a középkor óta velünk lévő szuperhős, a sherwoodi erdő jókedvű igazságosztója, Robin Hood most új életre kel az Illaberek Bábszínház családias hangulatú bábszínpadán. A vásári bábjáték fénykorát idéző előadás Robin Hood életének gazdag legendáriumából válogatja ki a legviccesebb és leghősiesebb epizódokat, amelyek a gyerekek aktív közreműködésével válnak egy új kaland kezdetévé.

Az Illaberek Bábszínház kicsi, mobilis, nagyon is szerethető családi vállalkozás: Nizsai Dánielt a nézők közül sokan a Kolibri Bábszínház tagjaként ismerik, míg felesége, Tóth Berta a kulturális újságírás területéről érkezett. A Robin Hood a házaspár első közös produkciója, amely 2022-ben kiérdemelte a Kemény Henrik által alapított Michel Indali-díjat, amelyet évente a bábos műfaj egy-egy kiemelkedő alkotásának ítél oda a szakmai zsűri. Az Illaberek Bábszínház védjegye a fiatalos lendület, a szándékos egyszerűség és természetesség. Nizsai Dániel 2018-ban bemutatott Pulcinella éneke című produkciója ma már túl van a századik előadáson. A Robin Hood az alkotó házaspár számára a barátság, a bajtársiasság és a lovagiasság emblematikus története. Laboda Kornél íróval együtt válogattak epizódokat a Robin Hood köré szőtt történetrengetegből, hogy aztán humorral és játékossággal fűszerezve megörvendeztessék az eredménnyel a kíváncsi nagyérdeműt. Horváth Márk bábtervező fajátékokat és kesztyűsbábokat álmodott az előadáshoz. A vásári bábjátékok gondolkodását és esztétikáját követő produkció nemcsak nem tiltja apró nézőit az előadásban való aktív részvételtől, de kifejezetten buzdítja őket erre.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
  • Tóth Berta, Nizsai Dániel
  • író
    Laboda Kornél
  • bábtervező
    Horváth Márk

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére