családi és ifjúsági programok

Hóhullásban

Az Eszter-lánc Mesezenekar interaktív télimese-koncertje

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ki mondta, hogy télvíz idején nem lehet hatalmasakat bulizni? Az Eszter-lánc Mesezenekar, élén Kárász Eszterrel valódi havas mesegyűjteménnyel készül az alkalomra, amikor a sűrű, de egyáltalán nem sötét, hanem hótól csillogóan fehér téli erdőbe invitálnak bennünket. A táj pedig titkokat rejt, amelyek csak akkor tárulnak fel, ha a gyerekek maguk is részt vesznek a mese létrehozásában. A zene, a bábok, a hangszerek, meg persze a nézősereg közös akarata együtt csodákra képes.

Kell-e jobb ajánló az Eszter-lánc Mesezenekar foglalkozásai elé Lackfi János lelkesítő szavainál? „Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a dalok. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” Az ének mellett ukulelén is közreműködő Kárász Eszter és mindig vidám, kis csapata egy évtizede járja az országot interaktív mesekoncertjeivel. Bata István gitáron, Szirmai Pál ütőhangszereken, Becze Gábor nagybőgőn, Veér Csongor pedig hegedűn kíséri az énekesnőt. Meg persze a gyerekeket, mert itt valóban a közös játék a lényeg. Mindegyik hangszer a mese egy-egy szereplőjét jeleníti meg, akinek sorsát és kalandjait a gyerekek választásai, döntései és ötletei is szabadon alakítják. A szórakozás mellett persze jut hely a könnyed tanulásnak is: az Eszter-lánc Mesezenekar küldetésének része a kortárs költészet megzenésített verseinek megismertetése a legfiatalabb korosztállyal. És ha a gyerekek is beszállnak a közös zenélésbe, talán még új zenekari tagok is verbuválódnak ebből a kivételes alkalomból.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
 • ének, ukulele
  Kárász Eszter
 • gitár, ének
  Bata István
 • ütőhangszerek
  Szirmai Pál
 • nagybőgő
  Becze Gábor
 • hegedű
  Veér Csongor

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére