családi és ifjúsági programok

Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Közeledik már a várva várt nagy nap, mindjárt itt a Szenteste: ideje van tehát a betlehemezésnek. A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra. Bábtáncoltatás, énekmondás és dudaszó is várja a játékos kedvű gyerekeket, akikkel együtt az Égi Király is hangos jókedvre derül majd. És akkor a Rézmuskáról még nem is szóltunk…

Minden további dicséret helyett álljanak itt egy kritikus elismerő szavai Fabók Mancsiról: „Minden körülmények között megtalálja az optimális hangot, bárhol felveszi a fonalat, kapcsolódik, reagál, fellendít, jókedvre derít, magával sodor.” És valóban: ő az a hazai, amúgy igen gazdag bábos világból, akit receptre kellene felírni kicsinek és nagynak, civilnek és szakembernek, kétkezi munkásnak és értelmiséginek egyaránt. Fabók Mancsi Bábszínháza élő bizonyíték arra, hogy a hazai népszokások nem távoliak és elérhetetlenek, hagyományuk nem holt anyag, hanem virgonc, humoros, pajzán és sokszor profán televény, amelyet szakértő kezek gyúrnak át úgy, hogy az eredmény utat találjon a mi hétköznapjainkhoz is. A közel tíz éve folyamatosan, országszerte játszott Ha betér az Égi Király úgy meséli el a jól ismert történetet kézben hordozható betlehemi jászollal, sok-sok szőrös subával és különös kosárkákkal, hogy közben ironikusan, önreflektíven gondolkodik azon, mi lett volna, ha… Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád nyílt színi évődése fűszerezi az amúgy is laktató ételt. És miközben könnyesre nevetjük magunkat, tanulhatunk a nagybetűs életről, a lélek megfelelő ápolásáról és az éltető derű fontosságáról.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
  • Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére