családi és ifjúsági programok

Ethnosound: Csengő-bongó csengettyűk

Közös zenélés különböző hangolású csengettyűkkel

Szünet nélkül
Zászlótér
  • Müpa saját produkció
  • Zenés tízórai

Jegyárak

Az előadás telt házas.

Mentse el a programot Google Naptárába!

„Csengő szól, csengő szól, cseng és bong az út…” Az ünnepi időszakban, a karácsony kapujába érkezve önkéntelenül is ezt dúdolja felnőtt és gyerek. De mi történik akkor, ha nézőként végre jól hangolt, éteri hangú csengettyűket kapunk a kezünkbe? Ez fog kiderülni a különleges alkalom során, amelyen az Ethnosound szakképzett és felkészült csapata irányításával magunk bizonyosodhatunk meg arról, hogy a zene hallgatásánál talán csak egy élmény nagyobb: ha mi magunk állítjuk azt elő.

A hamisítatlan karácsonyi hangulathoz jó ideje szinte mindegyik családban hozzátartoznak a csengő-bongó hangot kiadó aprócska hangszerek, a hangversenyeken legtöbbször csak „mellékszerepben” hallható, a hallgatóságban mégis mindenkor éteri hatást keltő csengettyűk. Elsőre azt gondolhatnánk, bármelyiket megrázzuk, azonos hangzás az eredmény, ám ez nincs így: a csengettyűk hangolhatóak, eltérő magasságú hangokat szólaltatnak meg, valójában mindnek saját arca, egyénisége van. Fehér Károly és az Ethnosound jól összeszokott csapatának bevallott célja, hogy a világ különleges vagy épp jól ismert hangszereit be- és megmutassák az ifjú korosztálynak. Igazából persze többet akarnak ennél: interaktív beavató koncertjeiken mindenki maga tapasztalhatja meg, milyen felemelő érzés egy akár alkalmilag verbuválódott együttes tagjaként zenét csinálni. Ezúttal minden résztvevő színes és hangolt csengettyűt kap a koncert elején, és nincs is más dolga a közönségnek, mint hogy a megfelelő pillanatban megszólaltassa a saját hangszerét. Az egyszerű ritmusjátékoktól végül jól ismert, közkedvelt dallamok közös előállításáig jutunk el. Mert karácsony előtt muszáj, hogy szóljanak az ezüsthangú hangszerek!

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
  • Fehér Károly és az Ethnosound csapat tagjai

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére