családi és ifjúsági programok

Érzelmek iskolája - Alapérzelmek a zenében

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Iskoláskoncertek

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Öröm és szomorúság, félelem és meglepetés, meg persze a harag: a mindennapi működésünket átható és meghatározó érzelmeknek a klasszikus zene legnagyobbjaira gyakorolt hatásával már megismerkedhettünk a Matinékoncertek Alapérzelmek a zenében sorozatának egyes epizódjait követve. De mi történik akkor, ha a különböző, egymástól általában viszonylag élesen elválasztható emóciókat vegyítjük és egymáshoz kapcsoljuk? Fülei Balázs zongoraművész és Szélpál Szilveszter énekművész eddig rejtett összefüggésekre mutat rá.

Ideje van az összegzésnek: az Alapérzelmek a zenében sorozat summázataként elhivatott tolmácsolásban, szakértő kommentárokkal fűszerezve tanulunk arról, hogy az emberi pszichében azonosított alapemóciók milyen módokon jelennek meg olyan, jól ismert komponisták műveiben, mint Schumann, Schubert, Chopin, Csajkovszkij, Beethoven vagy éppen Bartók Béla. Közben persze mindvégig önmagunkról is tanulunk, meg arról, hogyan, milyen egyszerű vagy éppen összetett eszközökkel gyakorol ránk hatást egy minőségi kompozíció. A zenét hallgatva eltűnődünk azon, mi szerzett utoljára felhőtlen örömet számunkra. Hiába akarjuk távoltartani magunktól, a szomorúságnak is velünk kell lennie életünk során: a búcsút, a gyászt is segít megélni a zene. A félelmet és közeli rokonát, a meglepetést egyaránt előidézheti valamilyen inger vagy váratlan esemény: a lényeg épp a szokott rend felborulása. Ne féljünk a haragtól sem, ami ugyan józan ítélőképességünket elhomályosíthatja egy pillanatra, mégsem érdemes elfojtani. Kiváló zenészek, Fülei Balázs és Szélpál Szilveszter helyezik tágabb kontextusba mindezt: segítségükkel nemcsak érezni, de érteni is fogjuk, miért és hogyan hat érzelmeinkre egy-egy zenemű.

Korosztály: 10-14 év
Rendező: Müpa

Előadott művek

  • zongora, szakértő
    Fülei Balázs
  • ének, műsorvezető
    Szélpál Szilveszter

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére