családi és ifjúsági programok

Egy húron pendülünk!

A Pengetős Trió izgalmas hangszerbemutatója

Szünet nélkül
Zászlótér
 • Müpa saját produkció
 • Zenés tízórai

Jegyárak

Az előadás telt házas.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Vegyük komolyan a játékos címet: a Pengetős Trió ifjú népzenészei pedagógiai küldetésként tekintenek a nemes célra, miszerint a legfiatalabb korosztályokat kívánják megismertetni az olyan jellegzetes népi pengetős hangszerekkel, amilyen a koboz, a tambura vagy a citera. Az értő ujjak tudják, hogy kell rezgésbe hozni a kifeszített húrokat, de hogy mindez nem boszorkányos ügyesség, inkább figyelem kérdése, az világos lesz a daltanulással és énekléssel dúsított hangszerbemutatóból.

A hazai és nemzetközi színtéren egyaránt jegyzett Pengetős Trió három tagja a jelenlegi felállásban 2015 óta játszik együtt. A tagok mindhárman elkötelezett rajongói és művelői az autentikus népzenének. Mint nevük is mutatja, pengetős hangszerekre szakosodtak, munkásságukat pedig az teszi kivételessé, hogy telt házas magyarországi és külföldi koncertjeik mellett oktatják és kutatják is a népzenét. Vallják, hogy a hazai zenei hagyománnyal való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni: óvodás és iskolás korosztályt célzó gyerekműsoraik jó ideje nagy népszerűségnek örvendenek. Fellépéseiken a citera mellett énekhangjával is hódít a Junior Prima díjjal kitüntetett Berta Alexandra. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékéhez több szállal is kötődik a formáció: Csenki Zalán kobzos a tanszék óraadó tanára, Horváth Bálint pedig, aki a tambura mestere, az intézmény hallgatója. A Pengetős Trió tagjai nemcsak egymással, de hallgatóságukkal is egy húron pendülnek: a zenészek pedagógiai érdeklődése és elkötelezettsége garancia arra, hogy a különleges hangszerekkel való ismerkedés már a legelső alkalommal maradandó élményt szerez a résztvevőknek, életkortól függetlenül.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
 • citera, ének
  Berta Alexandra
 • koboz
  Csenki Zalán
 • tambura
  Horváth Bálint

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére