családi és ifjúsági programok

Csengery Dániel: Holle anyó

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
Változás
 • Operamatiné
Változás!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az előadáson Lujza, a lusta lány szerepét Süle Dalma alakítja.


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Holle anyó a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. Szerzője, Csengery Dániel több színdarabhoz és filmhez - például a Liza, a rókatündérhez - komponált zenét, számos művével pedig kifejezetten a fiatalabb közönséget célozta meg.

A jól ismert mesét feldolgozó opera zenéje nagyon hasonlít a darab ifjú hősére, Alizra, aki nem fél a kockázattól, és a jó cél érdekében bátran ugrik az ismeretlenbe. Színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika - éppen olyan, amilyenre egy mindenre kíváncsi gyermek szíve és füle nyitott. Az új opera nemcsak a történet izgalmas elmesélésére vállalkozik, hanem arra is, hogy az opera műfajával, jellegzetes elemeivel, a színház és a zene összetett kapcsolatával ismertesse meg a fiatalabb közönséget. A szó legnemesebb értelmében: beavató. A Holle anyót a zenés színház sokoldalú tehetsége, Szemenyei János rendezi, a remek szerepeket kínáló darabban kiváló művészek működnek közre, minden adott tehát ahhoz, hogy a műfaj új és régi szerelmesei elmerüljenek e friss darab univerzumában.

Gyermekopera egy részben, magyar nyelven.

Erős fény- és hanghatások használata miatt az előadás megtekintését arra érzékeny nézőink számára nem ajánljuk.

A 2020-as Müpa Zeneműpályázat díjazottja.

A bemutató a 2023-as Bartók Tavasz keretében valósult meg.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig, valamint 13:45-14:30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző kedd éjfélig lehet a junior@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely nyolcéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
 • Csengery Dániel (09.30; 10.01) / Jankó Zsolt (11.18; 11.19)
 • Aliz, a szorgos lány
  Zemlényi Eszter (09.30; 10.01; 11.19) / Süle Dalma (11.18)
 • Lujza, a lusta lány
  Süle Dalma (09.30; 10.01) / Mester Viktória (11.18) / Mózer Zsófia (11.19)
 • Holle anyó / Özvegy
  Meláth Andrea (09.30; 11.18) / Megyesi Schwartz Lúcia (10.01; 11.19)
 • Apa
  Vári János (09.30 11:00; 11.18.) / Kőszegi Ákos (09.30 15:00; 10.01; 11.19.)
 • Budapesti Vonósok, Badora Dance Company
 • zene
  Csengery Dániel
 • librettó
  Kiss Viktória
 • dramaturg
  Tóth Kata
 • látvány
  MADÁR
 • díszlet, jelmez
  Kovács Yvette Alida
 • a rendező munkatársa
  Vári János
 • koreográfus
  Barta Dóra
 • rendező
  Szemenyei János

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére