családi és ifjúsági programok

Csajkovszkij: A diótörő

A Szegedi Kortárs Balett előadása

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Matinékoncertek

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Műhelytitkok előadások bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és a zenei folyamatokba. Az előadások második részében az előzőleg alaposan megismert részleteket összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
A balett cselekménye E. T. A. Hoffmann német író Diótörő és Egérkirály című meséjére épül. Főhőse Marika, aki Diótörő hercegről és annak az Egérkirály ellen vívott harcáról álmodik. A történet első része karácsonyeste játszódik Stahlbaum tanácsos házában, ahol Marika és testvére, Frici az ajándékokat várja. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A kislány az este izgalmai után új játékával tér aludni. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, a bábok, játékok életre kelnek, a szobát egerek népesítik be, és fosztogatni kezdik a karácsonyfát. Elkezdődik a kalandok sorozata. A második rész helyszínén, Cukorországban a megelevenedett Diótörő megküzd a hatalmas Egérkirállyal, majd daliás herceggé változva Marikával, azaz Mária hercegnővel együtt csodálatos élményekben lesz részük. Csajkovszkij balettjét a Szegedi Kortárs Balett táncosai modern feldolgozásban adják elő.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zene
  Csajkovszkij
 • bábok
  Tóth Andrea, Kiss Attila Etele
 • díszlet, jelmez
  Horányi Júlia
 • moderátor
  Mohácsi Szilvia
 • rendező, koreográfus
  Juronics TamásKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére