családi és ifjúsági programok

Bozsik Yvette Társulat: Varázscirkusz

Táncjáték gyerekeknek - Mozart A varázsfuvola című operája alapján

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Te már hallottál az állatidomár Éj királynőjéről? És a légtornász Taminóról? Garantáltan meglepődsz majd, ha találkozol velük, meg az eseményekbe minduntalan beavatkozó kétbalkezes bohóccal, Papagenóval, vagy cserfes kedvesével, a kötéltáncos Papagenával. A szereplők neve sokaknak ismerős Mozart talán legkedveltebb operájából, A varázsfuvolából, de hogy ezúttal soha nem látott trükköket és mutatványokat látunk a Bozsik Yvette Társulat sokoldalú művészeitől, az egészen biztos: újra itt a Varázscirkusz!

Kereken másfél évtizede, 2007-ben mutatta be először a Bozsik Yvette Társulat A varázsfuvola látványos, emberpróbáló akcióit továbbgondoló, vadonatúj verzióját. A Varázscirkusz mágikus közegbe helyezi a szereplőket, akiknek nem csak a nevük származik Mozart operájából. Nem kell fejszámoló művésznek lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk: azok a fiatalok, akik akkor ámulva nézték a táncművészek által bemutatott cirkuszi trükköket, ma már a saját gyerekeiket hozzák magukkal a színházba, hogy ők is könnyed, mégis színvonalas és szórakoztató bevezetést kapjanak az előadás látványos, „bohócos” világába. A Kossuth-díjas rendező-koreográfus, Bozsik Yvette részben új szereposztásban, új elemekkel dúsítva veszi most elő a régi sikerdarabot, amelyben az opera eredeti nyelvén, németül szólalnak meg az operarészletek. A szereplők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kedvében járjanak a varázsló Sarastrónak, aki a fiatal szerelmeseket újabb és újabb próbatételek és kihívások elé állítja. Sarastro mindent bevet: az akciódús történetben a mágus átváltoztatja a szereplőket, akik mintha torz tükörképükkel szembesülnének a pazar látványvilágú színpadon, míg a jók oldalára álló Éj királynője felveszi vele a harcot...

Korosztály: 5-12 év
Rendező: Müpa
 • a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai
 • díszlet
  Khell Zsolt, Vati Tamás
 • jelmez
  Berzsenyi Krisztina
 • fény
  Pető József
 • kreatív producer
  Iványi Marcell
 • koreográfus-asszisztens
  Soós Erika
 • rendező-koreográfus
  Bozsik Yvette

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére