családi és ifjúsági programok

Bognár Szilvia: Márton-napi csintekerintő

Családi koncert

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hangos énekszóval és cserfes gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel készül a Márton-napra a hazai világ- és népzenei élet egyik legismertebb előadója, Bognár Szilvia, kiváló zenésztársak közreműködésével. Szent Márton, a legendák sora által megörökített szent férfiú dalba foglalt jócselekedete és életének közösen eljátszott jelenetei biztosan kivételes élményt jelentenek, nem csak a legkisebbeknek.

Kit ne venne le a lábáról az ajánló, melyet Bognár Szilvia maga fogalmazott meg az évszakok váltakozására építő Csintekerintő című műsorához? A programról, melynek ezúttal vadonatúj Márton-napi különkiadásával ismerkedhet meg a Müpa gyerekközönsége, a következőket írja: „Gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!” Az évszakokat ezúttal a Négykarú Tündér varázsolja, mindegyikhez dalokat kapcsolva, meg persze arról is szót ejtve, mi zajlott az adott évszakban egykor és ma. A gyerekek a népi kultúra, a paraszti társadalom szokásrendjébe is beavatást kapnak. A természet rendje és örök körforgása a kiindulópont, ahonnan a kapcsolódó szokások és hiedelmek nevet és formát kapnak Bognár Szilvia és négyfős kamaraegyüttese jóvoltából. Az énekesnő 2006-ban gyűjtötte maga köré zenésztársait a hazai jazz, világzene és népzene jeles előadói közül. A Csintekerintőben a saját szerzeményeken túl népdalfeldolgozások és neves költők megzenésített verssorai is felcsendülnek. A szeretetteljes légkör, a családi kikapcsolódás és a szórakozva tanulás garantált.

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa
 • ének
  Bognár Szilvia
 • szaxofon, furulya
  Bede Péter
 • ütőhangszerek
  Gyulai Csaba
 • gitár
  Hámori Máté
 • nagybőgő
  Kovács Zoltán
 • zeneszerző
  Kovács Zoltán

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére