családi és ifjúsági programok

A zene világnapja

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Iskoláskoncertek
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bár az év minden napján szívesen hallgatunk zenét, 1975 óta október elseje kiemelt jelentőséggel bír a zenebarátok életében. A világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO Nemzetközi Zenei Tanácsa ezt a napot a zene világnapjává avatta: a hagyomány közel fél évszázaddal később is él és virágzik. Ebben az évben a Bartók Béla Konzervatórium növendékei és együttesei mutatják meg, hogy - Menuhin szavaival élve - a zene „képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással.”

Yehudi Menuhin torontói beszédének gondolatai mit sem veszítettek érvényükből: „Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.” A felhívás mozgalmat szült, azóta e napon világszerte a legkülönfélébb helyszíneken, műfajokban, stílusokban csendül fel a muzsika. A Müpa is többször invitált már zeneiskolákat világnapi rendezvényére, ezúttal a Bartók Béla Konzervatórium, Magyarország legrégebbi középfokú zeneoktatási intézménye kerül a középpontba. A gyökereivel egészen a reformkorig visszanyúló „Konziban” ma háromszázötvennél is több fiatal közel két tucat tanszakon ismerkedik a zene szépségeivel. A jövő már itt van: a színpadon a holnap művészei mutatkoznak meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • A Bartók Béla Konzervatórium növendékei és együttesei
  • műsorvezető
    Molnár SzabolcsUgrás az oldal tetejére