családi és ifjúsági programok

A zene világnapja

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Iskoláskoncertek
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bár az év minden napján szívesen hallgatunk zenét, 1975 óta október elseje kiemelt jelentőséggel bír a zenebarátok életében. A világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO Nemzetközi Zenei Tanácsa ezt a napot a zene világnapjává avatta: a hagyomány közel fél évszázaddal később is él és virágzik. Ebben az évben a Bartók Béla Konzervatórium növendékei és együttesei mutatják meg, hogy - Menuhin szavaival élve - a zene „képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással.”

Yehudi Menuhin torontói beszédének gondolatai mit sem veszítettek érvényükből: „Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.” A felhívás mozgalmat szült, azóta e napon világszerte a legkülönfélébb helyszíneken, műfajokban, stílusokban csendül fel a muzsika. A Müpa is többször invitált már zeneiskolákat világnapi rendezvényére, ezúttal a Bartók Béla Konzervatórium, Magyarország legrégebbi középfokú zeneoktatási intézménye kerül a középpontba. A gyökereivel egészen a reformkorig visszanyúló „Konziban” ma háromszázötvennél is több fiatal közel két tucat tanszakon ismerkedik a zene szépségeivel. A jövő már itt van: a színpadon a holnap művészei mutatkoznak meg.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • A Bartók Béla Konzervatórium növendékei és együttesei
  • műsorvezető
    Molnár SzabolcsUgrás az oldal tetejére