családi és ifjúsági programok

A költészet napja

Szünet nélkül
Kék terem, Üvegterem, Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Liszt Ünnep

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hatvan éve, 1964. április 11. óta ünnepeljük József Attila születésnapján a magyar költészet napját, melyet az elmúlt évtizedekben sokféle módon, sokféle üzenettel igyekeztek reprezentatív eseménnyé avatni. Az utóbbi időben talán azt a „szerény” célt érdemes magunk elé tűzni, hogy a vers ne csak az ünnep, hanem a mindennapok része legyen, hogy a versolvasás magától értődő, természetes tevékenységgé és beszélgetések, szellemet pezsdítő viták apropójává váljon, legyen szó kortárs költeményekről vagy épp a klasszikusokról. A fesztivál különösen fontosnak tartja, hogy a magyar költészet napján a jövő versolvasóit, a költészettel éppen csak barátkozni kezdő középiskolás fiatalokat szólítsa meg, és ebben olyan kiválóságok közreműködésére számíthat, mint Simon Márton, Beck Zoltán, Kiss Judit Ágnes vagy Vecsei H. Miklós.

FESZTIVÁL SZÍNHÁZ
9.00-9.45 MIHÁLY, avagy egy város kísértetei - Zenés beavatás a Csokonai-univerzumba

Közreműködik: Balázsovics Mihály (MC Tink) - próza, Subicz Gábor - trombita, Prieger Zsolt - elektronikus hangszerek

11.00-11.45 Petőfi Sándor és a kortárs költészet

Közreműködik: Szűcsinger (Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs)

14.00-14.45 Mondjad, Atikám! - József Attila költészete

Előadja: Vecsei H. Miklós
Közreműködik: Ratkóczi Huba - gitár

ÜVEGTEREM
10.00-10.45 Vers-e a dalszöveg? - Beck Zoltánnal (30Y) Valuska László beszélget
12.00-12.45 Kötelezők - Háy Jánossal Valuska László beszélget
13.00-13.45 Rímkényszer - 6363-mal és Sisivel Valuska László beszélget

KÉK TEREM
10.00-10.45 Turi Tímeával Ott Anna beszélget
12.00-12.45 Simon Mártonnal Ott Anna beszélget
13.00-13.45 Kiss Judit Ágnes és Vörös István

Korosztály: 14-18 év
Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Liszt Ünnep


Ugrás az oldal tetejére