családi és ifjúsági programok

A kis villanyzenész - „Hibrid” hang

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Hang-szer-szám

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Meglepő lehet, pedig így van: az elektronikus eszközök közbeiktatásával módosított-manipulált zenét ma már a klasszikus zene önálló ágaként tartják számon világszerte. Ami valaha pusztán kísérletezésnek indult, mostanra magabiztosan van jelen a fősodorban is. De vajon mi történik a jól ismert akusztikus hangokkal, ha az elektronika segítségével megváltoztatjuk őket? Izgalmas variációk, meglepő együttállások születnek a fülünk hallatára, közben pedig rácsodálkozunk a hagyományos muzsika „új ruhájára” is.

A kis villanyzenész című sorozat célja, hogy a huszadik század közepén született, gyorsan népszerűvé vált elektroakusztikus zene történetével, jeles képviselőivel, jellegzetes módszereivel ismertesse meg a 8-12 éves korosztályt. Azokat a fiatalokat, akiknek a kezében már ott van az okostelefonnak látszó bonyolult számítógép, amely maga is elektronikus hangszerré tud változni. A „Hibrid” hang című második interaktív foglalkozás a hallásunkat megigéző kvadrofon hangzású térben zajlik: a hatás éppen olyan, mintha egy négycsatornás hanginstalláció kellős közepén ülnénk. Ezúttal szó esik arról, hogyan épülhet egy teljes zenemű egyetlen hangszer, mondjuk, egy fuvola vagy egy különleges népi hangszer hangjára, és megismerjük azokat a gyakran alkalmazott módszereket is, amelyek segítenek abban, hogy az akusztikus zenét új, „divatos” köntösbe öltöztessük. Megtudjuk, kik és hogyan írtak korábban elektronikus hangzású zenét, de szakértőink a perkusszív spektrumokról is beszélnek. És persze arról, ami az elektroakusztikus zenével ismerkedők számára talán a legizgalmasabb kérdés: hogyan és hányféleképpen tudja megváltoztatni az akusztikus hangszerek hangját az elektronika közbelépése?

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
  • elektronikus hangszerek
    Janca Ákos
  • ütőhangszerek
    Janca Dániel

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére