családi és ifjúsági programok

A kis villanyzenész - Elektronikus hang

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Hang-szer-szám

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kezdetben volt az akusztikus hang: időtlen idők óta így kezdődik a zenetörténet minden fontos és kevésbé lényeges darabjának felvezetése. A technika fejlődése azonban megállíthatatlan: néhány évtizeddel ezelőtt többen feltették a kérdést: mi történik a jól ismert hangokkal, ha elektronikus eszközökkel hozzuk létre őket? A Müpa legújabb sorozata láthatóvá és hallhatóvá teszi a különbséget, egyben megmutatja, hogy a korszerű technika révén minden kéznél van ahhoz, hogy mi magunk kísérletezzünk a hangokkal…

Az elektroakusztikus zene köztes helyzetét nem kell hosszasan magyarázni: miközben fedésben van a hagyományos klasszikus muzsikával, közvetlen átjárókat nyit a modern könnyűzene irányába is. A kis villanyzenész című sorozat az alapoktól ismerteti meg 8- 14 éves közönségét a műfajjal, amely ma már az egyetemi zeneoktatásban is hangsúlyosan jelen van. Az Elektronikus hang című nyitó epizódban a fogalmakat tisztázzuk: az elektroakusztikus zene létrehozható számítógéppel, szintetizátorral, de az okostelefonok számos applikációja is közvetlen segítséget nyújthat abban, hogy szokatlan hangzásvilágokat építsünk fel. Az egyórás, interaktív program kvadrofon hangzású térben zajlik, vagyis az ifjú nézők-hallgatók négy irányból négy különböző hangcsatorna jeleit kapják: a hang szó szerint körülöleli őket. Miközben megismerkedünk a hangok és hangszínek végtelen világával, elektronikus hangszerekkel is találkozunk. A szintetizátor csak a kezdet: a számítógép a kezeink között válik hangszerré. Új, szokatlan, sőt sosem hallott hangzásokat állítunk elő elektronikus eszközökkel, és megismerjük a kreatív hangtervezés titkait pop- és szimfonikus zenei hangzás esetén.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
  • elektronikus hangszerek
    Janca Ákos
  • „művészinas”
    Vasvári Erik

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére