Visszatérő világsztárokkal indítja a jövő évet a Müpa

A 2023-as esztendőben több régi ismerőst is újra a Müpa színpadán üdvözölhet a közönség: öt év után új lemezének anyagával tér vissza a fado portugál nagyasszonya, Mariza, míg az emlékezetes filmzenéiről ismert Goran Bregović. a Budafoki Dohnányi Zenekarral kiegészülve, szimfonikus hangszerelésben hozza el legjobb dalait. A hazai jazzélet legsokoldalúbb művésze, László Attila karrierjének legfontosabb állomásait idézi majd meg a hetvenedik születésnapja alkalmából. A jeles alkalomhoz pedig legkedvesebb zenészbarátait hívta el vendégül. 

Első közös lemezük bemutatására készül Beck Zoltán és Grecsó Krisztián, akik régóta tartó barátságukat öntötték zenés irodalmi formába. Lemezbemutatóra készül Kollár-Klemencz László is: 2008-ban életre hívott kamarazenekarával immáron ötödik albumukat készítették el, amelyet a Müpa közönsége hallhat először élőben.

A Müpa újévi hagyományai közé tartozik már Haydn népszerű oratóriuma, Az évszakok, amelyet az ifjú közönség ezúttal a világklasszis Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában, Fischer Ádám közvetlen és érdekfeszítő magyarázatával ismerhet meg. Az évről évre a régió legjelentősebb jazztehetségeit bemutató Jazz Showcase a fiatal tehetségek mellett ezúttal is a jazzszíntér kiemelkedő együtteseinek koncertjével ünnepli majd a műfajt: ezúttal Barabás Lőrinc, Csapó Krisztián, azaz KRIZ és a jazzbois koncertjei fogják egy-egy napra feltenni a koronát. A táncháztól a világzenéig a műfajok változatos kínálatát vonultatja fel A népzene ünnepe, ahol az egész napos színes programkavalkád ismét egy fergeteges gálaműsorban csúcsosodik majd ki.

Folytatódnak a Müpa irodalmi sorozatai is: ezúttal a József Attila-díjas Szvoren Edina, Kossuth-díjas költőnk, Nagy László és a magyar groteszk próza megteremtője, Örkény István kerül majd a fókuszba. A Müpa Filmklubbal tovább kalandozhatunk Fellini rendezői világában, legsikeresebb előadásaikkal térnek vissza az ország vezető táncegyüttesei, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, és természetesen a Recirquel legnépszerűbb újcirkusz-produkcióit sem kell hiányolniuk a rajongóknak. 


A Müpa+ hűségprogram tagjai ezúttal is élhetnek elővásárlási lehetőségükkel, hiszen platina szinten már október 26-án 10 órától, arany szinten 14 órától, ezüst szinten pedig október 27-én 10 órától válthatnak jegyeket. A hűségprogram alapszintű tagjai, valamint a nagyközönség számára október 27-én 14 órától nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége a Müpa állandó jegypénztáraiban és online.

Ugrás az oldal tetejére