Karc - ismét adj hangot a véleményednek!

Érdekel a művészetek világa? Van véleményed a koncertekről, előadásokról, amiket megnéztél, és ezt papírra is tudnád vetni? Szívesen próbára tennéd magad műkritikusként? Esetleg a videózáshoz van affinitásod? Akkor téged is vár a Müpa kritikaíró pályázatának második évada!

Az előző évben sikerrel zárult megmérettetés után a Müpa a 2017/2018-as évadban is útjára bocsátja a Karc kritikaíró pályázatot. A jelentkezők a Müpa aktuális évadának produkciói közül választhatják ki azokat, amelyekről legfeljebb 6000 karakter terjedelmű kritikát kell írniuk, vagy maximum 5 perces VLOG videót készíteniük. A pályázatra jelentkezni, egyben az érintett előadásokra – a pályázatra való hivatkozással – ingyenes belépőjegyet igényelni a karc@mupa.hu e-mail címen lehet. A pályázónak a műbírálatot az előadás után legkésőbb két héttel kell beküldenie a karc@mupa.hu e-mail címre. Írásbeli pályázatok esetén egyedi hangvételű írásokat várunk, amelyek – a szakmai szempontok érvényesülése mellett – olvasmányosak és közérthetőek.

A beérkező írásokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Radnóti Sándor esztéta, tagjai Bóka Gábor, az Operavilág újságírója, Dömötör Endre, a Recorder popzenei magazin szerkesztője, Mörk Leonóra, az ELLE Magazin vezető szerkesztője, Weyer Balázs, a Hangvető Zene Terjesztő Társulás egyik igazgatója, valamint Zipernovszky Kornél, újságíró. A legjobb munkák 100-100, illetve 75 ezer forint értékű Müpa-utalványban részesülnek. A fődíjas publikálási lehetőséget is kap a Müpa Magazinban, honorárium ellenében, továbbá egy kétnapos utazást és koncertlátogatást egy európai városban, ahol ECHO-tagintézmény (a Müpa társintézménye) működik. A pályázat lezárulását követően a zsűri elkészíti a pályázatok shortlistjét, azaz rövid listáját, amelyből az interneten szavazók választhatják majd ki a közönségdíjas kritika szerzőjét. 

A Müpa a pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó keretében a 2018. évi Budapesti Wagner-napokon hozza nyilvánosságra.


A részletes pályázati feltételek itt olvashatóak

 

A 2017-es kritikaíró pályázat díjazottjai

Ugrás az oldal tetejére