Szakmai nappal indul a Karc pályázat 2019-ben

2019-ben immáron harmadjára indítja el pályázatát a Müpa, és olyan egyedi hangvételű, olvasmányos és közérthető írásokat várnak, amelyek ráirányítják a figyelmet a Müpa tízféle művészeti ágat képviselő előadásaira. A pályázat győztesének díja – többek között - publikálási lehetőség és egy koncertlátogatás egy európai városban.

A jelentkezők a Müpa aktuális évadának produkciói közül választhatják ki azokat, amelyekről legfeljebb 6000 karakter terjedelmű kritikát kell írniuk. A pályázatra jelentkezni, egyben az érintett előadásokra – a pályázatra való hivatkozással – ingyenes belépőjegyet igényelni a karc@mupa.hu e-mail címen lehet, a pályázónak a műbírálatot az előadás után legkésőbb két héttel kell beküldenie szintén e-mailben.

A legjobb munkák 100-100, illetve 75 ezer forint értékű Müpa-utalványban részesülnek. A fődíjas publikálási lehetőséget is kap a Müpa Magazinban, honorárium ellenében, továbbá egy kétnapos utazást és koncertlátogatást egy európai városban, ahol ECHO-tagintézmény (a Müpa társintézménye) működik. A pályázat lezárulását követően a zsűri elkészíti a pályázatok top 10-es listáját, amelyből a közönség online szavazással választhatja majd ki a közönségdíjas kritika szerzőjét. 

A Müpa a pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó keretében a 2019 júniusában kerül sor.

A pályázat által érintett előadások listája alább olvasható. A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Az új pályázati időszak szakmai nappal indul, a beszélgetésekkel tarkított előadássorozatra 2019. január 11-én kerül sor a Müpában. Az előadók a szakmai zsűri tagjai: Radnóti Sándor esztéta, Bóka Gábor, az Opera-világ újságírója, Dömötör Endre, popzenei szakíró, Mörk Leonóra, az ELLE Magazin vezető szerkesztője, Weyer Balázs, a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás programigazgatója, valamint Zipernovszky Kornél, újságíró. 

Az egész napos előadássorozat regisztráció és kávészünet után 11 órakor kezdődik, hat, egyenként 45 perces előadásból áll, melyeket rövid beszélgetés követ. Az előadásblokkok között ebéd várja a látogatókat, a szakmai nap 18 órakor ér véget. 

A szakmai napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A szakmai napra – ahogy a Karc pályázatra - jelentkezhet minden, 30 évnél nem idősebb fiatal, attól függetlenül, hogy valamely felsőoktatási intézmény hallgatója-e. A szakmai napon való részvétel nem kötelez a pályázaton való részvételre, de számtalan támpontot és segítséget adhat hozzá. 

Jelentkezni rövid bemutatkozással a karc@mupa.hu címen lehet. A sikeres regisztrációról visszaigazolást küldünk.

Ugrás az oldal tetejére