Április 25-től már hajóval is érkezhetnek a nézők a Müpába

Megnyílt a Müpa – Nemzeti Színház hajóállomás, így már menetrend szerint közlekedő hajójáratokkal is érkezhetnek a Müpa előadásaira látogatók. 

Az új hajóállomás ünnepélyes átadásán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta a fejlesztés szimbolikus értékét: „Egy ilyen utazás – miközben Budapest csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek a hajó fedélzetéről – remek nyitány az ezt követő kulturális élményhez”.

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója kiemelte: nagy sikernek tartja, hogy az elmúlt 12 évben a Müpa nem csupán a főváros emblematikus kulturális intézményévé, de valódi, jól megközelíthető, a nézők és az ide érkező művészek által is kedvelt, pezsgő találkozóhellyé vált.

A D11-es és a D12-es hajójárattal Újpesttől és a Rómaifürdőtől, immár meghosszabbított útvonalon, a Müpa – Nemzeti Színház kikötőig lehet utazni. Az új hajóállomásra április 25-én érkezett meg az első hajó, az ünnepélyes megnyitót követően a hét minden napján menetrend szerinti járatokkal érkezhetnek a látogatók.

Ugrás az oldal tetejére