Müpa Kultúr Kültér

Jég – Zene – Élmény

Minden tekintetben.

Idén is varázslatossá tesszük az ünnepi készülődést: december 2-án már harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér. Újra lehet önfeledten suhanni hatalmas jégpályánkon, a Müpa Sátorban pedig izgalmas és felejthetetlen programok követik egymást. Tartson velünk idén is!

Jégpálya

2018. december 2. – 2019. január 27.

Ez a tél sem múlhat el korcsolyázás nélkül: a Müpa mellett újra közel 350 négyzetméteres jégpályával várjuk látogatóinkat, ahol egyszerre akár 80-an is élvezhetik a jeges örömöket, méghozzá a Müpa Rádió Easy és Symphony csatornájának zenei aláfestésével.

Akik kimerültek a nagy korcsolyázásban, a jégpálya melletti fűtött büfében igazi téli ínyencségekkel, például forralt borral és forró csokival töltődhetnek fel.

Müpa Sátor

2018. december 2. – december 31.

A Müpa Sátor ebben az évben is izgalmas kulturális programokkal csábít a lélegzetelállító újcirkusztól a könnyűzenei koncertig. December 8-án itt mutatja be vadonatúj téli újcirkusz-meséjét, a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos illúziókkal és mutatványokkal teli Kristályt a nemzetközi hírű Recirquel Újcirkusz Társulat, amit december folyamán összesen 16 alkalommal láthat a közönség. A produkcióban a fejünk felett, sokszor karnyújtásnyira suhannak el az artisták, akik ezúttal is külföldi és hazai vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphop-táncosaival lépnek porondra.

A jazz és a pop koronázatlan hazai királynői, Szőke Nikoletta és Radics Gigi most először adnak közös koncertet, a kelet-európai cimbalom-rock’n’rollban utazó Cimbaliband pedig Danics Dórával csap a húrok közé. Hasonlóan kirobbanó élményre számíthatunk a kelet-európai, a balkáni és a közel-keleti népzenéket, illetve a magyar népzenét ötvöző Besh o droM koncertjén.

A gyerekek imádni fogják a Kolompos előadását, ahol a legkisebbek játékos formában ismerhetik meg a legizgalmasabb ünnepi népszokásokat. Korpás Éva új, Libidaridom című, gyerekeknek szóló világzenei albumát hozza el, a Firkin családbarát rockmatinéval érkezik, a Bahorka Társulat pedig Téli meséjével lop egy kis karácsonyt a szívekbe. Itt lesz az ország első számú pop a cappella együttese, a Fool Moon, a swingrajongók a Group’n’Swing koncertjének örülhetnek, Malek Andrea pedig egy fantasztikus jazz-zenekar társaságában a gospel világába kalauzol.

Ugrás az oldal tetejére