ZeneKarma - A Kaukázus és a ToSoDa Projekt közös zenei útja

világzene, jazz, könnyűzene

elmarad
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Kardos-Horváth János vezette tatabányai gyökerű Kaukázus másfél évtizede robbant be a magyar popzenei életbe generációs-slágeres gitárzenéjével, a Győrből indult, szokatlan hangszereket használó, holisztikus gondolkodású, meditatív-gyógyító zenét játszó ToSoDa Projekt viszont épp most ver hullámokat hazai és nemzetközi vizeken, részben a Kaukázussal együttműködve. ZeneKarma névre keresztelt közös műsorukban elsősorban Kaukázus-dalokat dolgoznak át hosszabb, improvizatív szakaszokkal.

A két formáció sorsa egy balatoni fesztiválon fonódott össze 2018 nyarán, abban az évben, amikor a Kaukázus egy csendesebb időszak után újra aktív lett, nagylemezt adott ki, és amikor a saját meghatározása szerint spirituális drum'n'bass-t játszó ToSoDa Projekt már összerázódott, rutinos trióként működött. Az utóbbi együttes egy 2016-os olaszországi utcazenélés alkalmából állt össze, a gitárt két szokatlan ütőhangszer, a sokak által hang drumként is ismert, fémből készült handpan és a doboz alakú, fából készült cajón egészíti ki. Belső utazásra csábító, ugyanakkor táncolható zenéjük először egy 2019-es koncerten lüktetett két Kaukázus-dalban, az együttrezgésből pedig egy egész - közel kétórás - közös műsor nőtt ki. A ZeneKarma a két formáció együtthatása, főképp Kaukázus-dalok formabontó hangzásokkal és impulzív zenéléssel elegyítve. Kardos-Horváth szövegeinek tere kiszélesedik, szinte új dimenzióba dobják át egymást a zenészek. A „térkép nélküli világba invitáló utazás” a produkcióhoz kidolgozott vetítéssel forgat mély érzelmi kavalkádba.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, basszusgitár
  Kardos-Horváth János
 • billentyű
  Domokos Tibor
 • gitár
  Kis Tibor „Steve”
 • dob
  Prommer Patrik
 • gitár
  Kácser Tamás
 • handpan
  Szombathelyi Patrik
 • cajón
  Dankowsky ÁronUgrás az oldal tetejére