világzene, jazz, könnyűzene

Postma/Fenyvesi/Renfrow: Common Spirits

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Európai Hidak: Budapest-Amszterdam

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ezen az estén az Európai Hidak fesztivál kezdeményezésére egyesíti erőit Tineke Postma holland szaxofonos, Fenyvesi Márton gitáros és Tristan Renfrow Amszterdamban élő amerikai dobos, hogy olyan zenét hozzon létre, amely az őket ismerők számára megsejthető minőséget ígér, mégis csupa meglepetést és izgalmat rejt magában. Három szabad szellem, sokoldalú hangszeres és merész zeneszerző, akik közös improvizációkban és erre az alkalomra írt darabokban is egymásra találnak akusztikus hangszereik által, vagy épp az elektronika segítségével.

2019-ben a DownBeat magazin Tineke Postmát választotta hangszere első számú feltörekvő tehetségének. 2020-as Freya című albuma számtalan fórumon találkozott lelkes fogadtatással, tavaly pedig az Académie du Jazz ítélte számára a megtisztelő az Év Európai Jazz-zenésze címet. Két Grammy-díjas lemezen is közreműködött, Terri Lyne Carrington The Mosaic című Projectjén és Dianne Reeves Beautiful című albumán. Dolgozott Kenny Baronnal, Esperanza Spaldinggal, Geri Allennel és a Metropole Orkesttel. Jelenleg a rotterdami Codarts és az Amszterdami Konzervatórium oktatója. Fenyvesi Márton ez utóbbi intézmény ösztöndíjas hallgatója volt, de a párizsi Conservatoire-ban és a koppenhágai Rytmisk Musikkonservatoriumban is folytatott tanulmányokat. 2009-ben hozta létre az Amsterdam-Budapest Underground elnevezésű nemzetközi kvartettet. A hazai jazzélet számos fontos szereplőjével dolgozott együtt, jelenleg egyre több feladatot vállal hangmérnökként, producerként, hangszerelőként. A többszörös díjnyertes Tristan Renfrow 2015 óta él Amszterdamban, évek óta tagja a Tineke Postma Quartetnek.
E basszushangszer nélküli trióban a lírai és groove-os elemek, valamint a meghökkentő mozzanatok is megmutatják majd: nemcsak földrajzi, de spirituális kapocs is van a három muzsikus között.

Rendező: Müpa
 • szaxofon
  Tineke Postma
 • gitár, elektronika
  Fenyvesi Márton
 • dob
  Tristan Renfrow

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére