Önarcképek - Kováts Kriszta és barátai

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Kováts Kriszta a Magyar Rádió Gyermekkórusából indulva lett a koncerttermek és zenés színpadok kedvelt szereplője - az Evitától a Mamma mia! főszerepéig. Első lemezeit (Ringlispíl, Suhanó dal) 1986-tól Gallai Péter zeneszerző és Fábri Péter szövegíró írta. Az énekesnő a rocksanzonok világából az alternatív rock irányába indult Vedres Csaba segítségével (Titkosírás). Később saját klubjában, a Kovátsműhelyben megjelent a magyar könnyűzenei élet színe-java: itt fedezte fel magának a zenekarához csatlakozó Szirtes Edina Mókust, akivel azóta is, közel húsz éve töretlen munkakapcsolatban áll. Színdarabokhoz készült kísérőzenék mellett Mókus írt három nagy lélegzetű művet is Krisztának (Arany-óra - Arany balladák a cappella, Tao Te King - Lao Ce verseire, Álomfejtés - álomvilágzene). Így ismerte meg a népszerű Fool Moon Énekegyüttest, amellyel végre kiélheti a sokszólamú éneklés iránti vágyát. Később újabb zenekarával, a Kováts Kriszta Kvintett-tel adott színpadi koncerteket és készített újabb CD-ket. Farkas Gábriel énekest és képzőművészt meghívta az Arany-óra és az Álomfejtés című produkciókba, ő nemcsak énekével, de a helyszínen megalkotott és kivetített rajzainak különleges látványával is gazdagította az előadásokat.
A mai estén, amelyen Kováts Kriszta énekesnői pályája legjavát mutatja be, a közreműködőkhöz még valaki csatlakozik: Fábri Flóra Németországban élő csembalóművész, aki Kováts Kriszta lánya, és most először lép fel édesanyjával közösen.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Kováts Kriszta
 • ének, rajz
  Farkas Gábriel
 • ének, hegedű
  Szirtes Edina Mókus
 • Fool Moon Énekegyüttes
 • Kováts Kriszta Kvintett
 • Sz.E.M. Vonósnégyes
 • csembaló
  Fábri Flóra
 • basszusgitár
  Földes Gábor
 • beatbox
  Fekete János Jammal, Keönch LászlóUgrás az oldal tetejére