világzene, jazz, könnyűzene

Oláh Kálmán: Modern Renaissance

Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Jazzlegendák

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Újjászületés, folytonos megújulás, átváltozás. Ez jellemzi az ötvenéves Oláh Kálmán művészi munkásságát, ezt tapasztalhatjuk meg az este folyamán is, amikor a különböző stílusok egymásba lényegülését követhetjük - és ezt éljük meg, amikor a hosszú karanténidőszak után végre ismét járhatunk lelki és szellemi feltöltődést nyújtó koncertekre. Az előadás során többek közt egy, a Müpa felkérésére írt új Oláh-darabot is hallhatunk, a művek megszólaltatásában pedig egy különleges vendég, John Patitucci nagybőgős is közreműködik.

Oláh Kálmánt mindig is vonzotta a jazz szabadságot igénylő és kínáló mivolta éppúgy, mint ahogy a kortárs és klasszikus zene fegyelmezettebb, megkomponált, nagyobb formákat, struktúrákat építő természete. Ezt a finom egyensúlyt oldottság és kötöttség között kevesen tudják ilyen színvonalon megvalósítani, Oláh Kálmánnak azonban akkor is sikerült, amikor akár a Trio Midnighttal, akár szextettjével, akár László Attila zenekarával lépett fel, és akkor is, amikor jazz sztenderdeket, Bartók- ihlette műveket vagy épp grúvos alapú fúziós számokat játszott. Ezen az estén a Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző-zongoraművész több már ismert kompozícióját, illetve Return to Pangea című, a Müpa tizenötödik születésnapjára írt vadonatúj darabját is megszólaltatja a Kovács László vezette Óbudai Danubia Zenekarral, valamint egy régebbi harcostársával, Balázs Elemérrel a doboknál, három generáció szaxofonosaival - Borbély Mihállyal, Bacsó Kristóffal és ifj. Oláh Kálmánnal -, Schreck Ferenc harsonással és a bőgős John Patituccival, aki nagy sikerű közös lemezeket készített Oláh Kálmánnal a Szakcsi Generations, illetve Tim Ries, Chris Potter és Billy Drummond oldalán.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Kovács László
 • zongora
  Oláh Kálmán
 • bőgő
  John Patitucci
 • dob
  Balázs Elemér
 • szaxofon
  Bacsó Kristóf, Borbély Mihály, ifj. Oláh Kálmán
 • harsona
  Schreck Ferenc
 • Óbudai Danubia ZenekarUgrás az oldal tetejére