világzene, jazz, könnyűzene

Oláh Kálmán: Modern Renaissance

Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Jazzlegendák

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Újjászületés, folytonos megújulás, átváltozás. Ez jellemzi az ötvenéves Oláh Kálmán művészi munkásságát, ezt tapasztalhatjuk meg az este folyamán is, amikor a különböző stílusok egymásba lényegülését követhetjük - és ezt éljük meg, amikor a hosszú karanténidőszak után végre ismét járhatunk lelki és szellemi feltöltődést nyújtó koncertekre. Az előadás során többek közt egy, a Müpa felkérésére írt új Oláh-darabot is hallhatunk, a művek megszólaltatásában pedig különleges vendégek, John Patitucci és Tony Lakatos is közreműködnek.

Oláh Kálmánt mindig is vonzotta a jazz szabadságot igénylő és kínáló mivolta éppúgy, mint ahogy a kortárs és klasszikus zene fegyelmezettebb, megkomponált, nagyobb formákat, struktúrákat építő természete. Ezt a finom egyensúlyt oldottság és kötöttség között kevesen tudják ilyen színvonalon megvalósítani, Oláh Kálmánnak azonban akkor is sikerült, amikor akár a Trio Midnighttal, akár szextettjével, akár László Attila zenekarával lépett fel, és akkor is, amikor jazzsztenderdeket, Bartók- ihlette műveket vagy épp grúvos alapú fúziós számokat játszott. Ezen az estén a Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző-zongoraművész több, már ismert kompozícióját, illetve egy, a Müpa tizenötödik születésnapjára írt vadonatúj darabját is megszólaltatja a Kovács László vezette Óbudai Danubia Zenekarral és nemzetközi jazzkvartettjével, melyben egyik legrégebbi harcostársa, Balázs Elemér foglal helyet a doboknál, a frankfurti HR Big Band szólamvezetőjeként hazalátogató Tony Lakatos működik közre szaxofonon, és az a John Patitucci bőgőzik, aki nagy sikerű közös lemezeket készített Oláh Kálmánnal a Szakcsi Generations, illetve Tim Ries, Chris Potter és Billy Drummond oldalán.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Kovács László
 • zongora
  Oláh Kálmán
 • bőgő
  John Patitucci
 • dob
  Balázs Elemér
 • szaxofon
  Tony Lakatos
 • Óbudai Danubia ZenekarUgrás az oldal tetejére