Nils Frahm

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A német zongorista, zeneszerző és producer Nils Frahm a modern kortárs könnyűzene egyik legnépszerűbb alakja, filmzenék szerzője és a Piano Day nemzetközi zongoraünnep megálmodója. Ezúttal szólóprodukcióval, 2018-as All Melody című albuma turnéjának keretében lép fel a Müpában.

Az 1982-ben, Hamburgban született Frahm kisgyerekként kezdett klasszikus zongorát tanulni, de a nyolcvanas évek végére már a magnetofonnal való hangmanipulációk és a keverők világa is rabul ejtette. Két hasonló érdeklődésű gyerekkori barátjával időről időre azóta is együtt zenél, és 2016-ban is velük, a Nonkeen nevű experimentalista ambient trióprojekttel adta legutóbbi budapesti koncertjét. (Korábban többször is járt nálunk, szólóban, illetve kedvenc partnerével, az izlandi multiinstrumentalista-producer Ólafur Arnaldsszal együtt is.)
Nils Frahm intim és személyes, ám nagy érzelmi erejű kompozíciói filmzenének is ideálisak. Az általa kitalált Piano Day nemzetközi zongoraünnep indulásának évében, 2015-ben két mozifilm, a Victoria és a Manifesztum mellett az Ellis című poétikus rövidfilm aláfestő zenéjét is ő jegyezte. Az elmúlt két év során Berlinben megépítette saját stúdióját, és 2018-ban a már ott készült, All Melody című albumának anyagával kezdett újra turnézni.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére