• Jazzlegendák

Melody Gardot

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Melody Gardot életét és művészetét is csodák alakították. Miután az ígéretes pálya előtt álló amerikai énekesnő végzetesnek tűnő balesetet szenvedett, a zene segítségével tért vissza az életbe és a színpadra, majd vált többszörös arany- és platinalemezes, Grammy-jelölt előadóvá. Ötödik nagylemezére, a 2018-as Live in Europe-ra csupa közönségkedvenc darabot válogatott - ez az ő ajándéka rajongói számára.
A New Jersey-ben született Gardot tizenévesen philadelphiai klubokban énekelt és zongorázott. Súlyos sérüléseket szenvedett, amikor kerékpározás közben egy szabálytalanul közlekedő autó elütötte: legalapvetőbb készségeit is újra kellett tanulnia. A terápia részeként a kórházban megtanult gitározni, dalokat kezdett szerezni, és nemcsak képességeit kezdte visszanyerni, de ekkor született számai, melyek Some Lessons: The Bedroom Sessions címmel jelentek meg, egy csapásra ismertté tették. Különleges hangja, erőt és nemességet sugárzó lénye széles rajongótáborra tett szert. Nem telt bele egy év, és felfigyelt rá a WXPN rádió, amelynek korábban Norah Jones is köszönhette fényes karrierjét. Gardot hamar az egyik legnevesebb lemezkiadónál és Larry Klein producernél találta magát ¬- valamint a világhírnév kapujában. 2006-ban a Worrisome Heart, 2009-ben a My One and Only Thrill, 2012-ben pedig a The Absence című albuma is arany-, illetve platinalemez lett. Vadonatúj korogja, melyre 2012 és 2016 között rögzített slágereiből válogatott, az első koncertalbuma. A Müpába is csupa kedvenccel készül.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére