világzene, jazz, könnyűzene

Maria Schneider Orchestra - Data Lords

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Maria Schneider a nagyzenekari jazz egyik, ha nem a legnagyobb alakja a 21. században. Hétszeres Grammy-díjas, ezekből kettőt 2021 márciusában nyert legfrissebb albumáért, amelyet 2022 februárjában Budapesten is bemutat első magyarországi koncertjén. A nagyzenekarral hangszerként játszó karmester tizennyolc tagú formációjában önmaguk jogán is olyan nagyágyúk szerepelnek, mint Ben Monder gitáros vagy Donny McCaslin szaxofonos, akik Schneider mellett dolgoztak David Bowie utolsó dalain.

Maria Schneider a nagyzenekari jazz egyik kimagasló tehetsége, Miles Davis hangszerelője, Gil Evans tanítványa és munkatársa volt a nyolcvanas években, de tanult egy másik hangszerelő-nagyságtól, Bob Brookmeyertől is. Már a kilencvenes évek közepén megjelent első lemezeivel büszkévé tehette mestereit: a progresszív big band, az avantgárd nagyzenekari jazz egyik megújítójaként figyeltek fel rá. A latin zenét is magába fogadó, széles spektrumú 2004-es Concert In The Garden idején pedig már Grammy-díj és egyéb elismerések is sorakoztak. Schneider nyolc albuma és két koncertlemeze mellett szerzőként és hangszerelőként is foglalkoztatott, e munkásságából kiemelkedik, hogy ő volt David Bowie utolsó társszerzője, a 2014-es Sue (Or In A Season Of Crime) című dalban, amelynek hangszereléséért szintén kapott egy Grammyt. A 2020-as év jazzlemezeként ünnepelt Data Lords című dupla albumának első fele az adatéhségben szenvedő digitális világ sötétségét ábrázolja komplex módon, a második részben a nagy madárfigyelő-természetszerető Schneider a belső világ, az elcsendesedés felé tereli hallgatóit. Csúcslemez-turnéján pazar zenekarral láthatjuk először a modern jazz egyik nagyságát.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt, és az Edenred ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla-keretét. Belépőjét OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Maria Schneider
 • szaxofon
  Steve Wilson
  Dave Pietro
  Rich Perry
  Donny McCaslin
  Scott Robinson
 • trombita
  Greg Gisbert
  Liesl Whitaker
  Nadje Noordhuis
  Mike Rodriguez
 • harsona
  Keith O'Quinn
  Ryan Keberle
  Marshall Gilkes
  George Flynn
 • gitár
  Ben Monder
 • harmonika
  Philippe Thuriot
 • zongora
  Gary Versace
 • nagybőgő
  Jay Anderson
 • dob
  Johnathan BlakeUgrás az oldal tetejére