világzene, jazz, könnyűzene

Magyar Atom

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bár a Müpa egy kulturális atomerőmű, és sok magyar atom lépett már színpadára, a Magyar Atom még csak atomjaiban zenélt ott: zenekarként együtt először játszanak az intézményben. De miről is van szó? Legendás magyar zenészek, Tátrai Tibor gitáros, Tóth János Rudolf énekes-gitáros, Solti János dobos és Zsoldos Tamás basszusgitáros örömzene-projektjéről, amellyel blues- és rhythm & blues-klasszikusokat adnak elő kötetlenül, teljes lelkesedéssel és odaadással, amivel a közönséget is maximálisan felszabadítják.

Tátrai Tibor 1994-ben a Hobo Blues Band aktuális felállásának zenészeivel, önmaguk jogán is legendás - számtalan más együttesből ismert - hangszeresekkel hozta létre a kötöttségektől mentes, „felelősség nélküli zenélésre” felesküdött formációt, a Magyar Atomot. A kizárólag blues- és blues-rock-sztenderdeket játszó, tehát saját számokat nem író zenekar eredetileg Jimi Hendrix Emlékzenekarként jött volna létre, ám hamar kiderült, hogy a Paksi Atomerőmű támogatná második koncertjük rögzítését, így a találó Magyar Atom név mellett döntöttek. És nagyon jól tették, hiszen azóta is megbízhatóan, hatalmas energia-felszabadítással töltik fel koncert közben magukat és a hallgatóságot. A saját dalok elvárásaiból eredő teher lepakolása garantáltan mindig utat enged a tiszta zenélésre fókuszáló örömnek, és igazi kiváltság ilyen kaliberű muzsikusokat látni elemi erővel játszani. Ezt ráadásul először teszik együtt, ebben a formában a Müpában, holott külön-külön már sokszor megfordultak a ház színpadain.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár
  Tátrai Tibor
 • ének, gitár
  Tóth János Rudolf
 • dob
  Solti János
 • basszusgitár
  Zsoldos TamásUgrás az oldal tetejére