világzene, jazz, könnyűzene

Katona Klári: Közelség

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Katona Klári Közelség című könyvével új fejezetet nyitott életében. Gondolatiságában, felvetéseiben is különleges szövegeiből tárul elénk írói világa. Ezen az esten írásai saját előadásában válnak a miénkké is. A zenét lüktetésében magában hordozó soraihoz Fekete-Kovács Kornél, Gőz László és ifj. Kurtág György improvizatív hangszerjátékkal kapcsolódik.

Katona Klári legendássá lett dalaihoz, személyéhez generációk kötődnek. Azon kevesek közül való, akik - érzékeny, gondolkodó emberként - az évtizedek haladtával új utakat keresnek. Amikor a fesztiváldíjak, elismerések, kitüntetések után lemezre énekelte saját zenéit, dalszövegeit, azt írták róla: új zenés költő született. A Közelség méltó folytatása gazdag életútjának. Könyvének lapjain az élet, a mindennapok, a férfi-nő kapcsolat, az érzelmek, a vágyott lét, az apró csodák világába vezet bennünket, azok felfedezésére hív.
Ezen az ünnepi hangulatú esten a történetmesélés új dimenziókba kerül. A szavakba foglalt gondolatiság a zene nyelvén érkező válaszokkal, reflexiókkal gazdagodik. Zenei elemek, hangeffektusok hozzáadásával teljesítik ki az alaphangszert, az emberi hangot megszólaltató Katona Klári előadását.
„Ami naponta közel kerül hozzánk, az sodor el talán bennünket leginkább egymástól.
Mintha attól tartanánk, hogy a közelkerülésben elveszünk. Az igazi közelség más. Vágyott, befogadó. Az átélésével gazdagságot kínáló bizalmi állapot” - írja. Ezért üzeni minden eddigi, mostani és majdani megnyilvánulása a Közelség csodájának megélhető mivoltát, reményt adó erejét.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • életre keltett írások
  Katona Klári
 • basszustrombita, harsona, csiga, waterphone
  Gőz László
 • trombita, szárnykürt, elektronika
  Fekete-Kovács Kornél
 • billentyűs hangszerek, elektronika
  Ifj. Kurtág GyörgyUgrás az oldal tetejére