Slide gitárral Hawaiitól Indiáig

JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk, Hubert Zemler

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az 1963-ban született Debashish Bhattacharya napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, aki maga alkotta slide gitárjaival új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Ötvenéves pályafutása során több mint háromezer alkalommal lépett fel, és a slide gitár egyedüli gurujaként a világ minden tájáról érkező tanítványok százainak adott nélkülözhetetlen útmutatást kolkatai zeneiskolájában. A világzene és a jazz olyan sztárjaival dolgozott együtt, mint John McLaughlin, Jerry Douglas, Ballake Sissoko, Bob Brozman és Ustad Zakir Hussain, tradicionális és fúziós lemezeivel egyaránt rendkívüli sikereket - többek közt kétszeres Grammy-jelölést - ért el. A Mahima, a Calcutta Slide-Guitar, Vol. 3., a Calcutta Chronicles, a Slide Guitar Ragas from Dusk Till Dawn és a Hawaii to Calcutta immár kitörölhetetlen a műfaj alapvetései közül.
Legutóbbi lemezén Bhattacharya a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal alkotott triót. A 2018-ban megjelent JOY!Guru felvételeit egyetlen éjszaka alatt rögzítették - minden előzetes egyeztetés vagy hangszerelés nélkül - Varsóban, az egymásra figyelés olyan hőfokával, amellyel messze felülemelkedtek téren, időn és műfajokon. A hindusztáni rágákkal együtt ragyog a jazz, a blues és a hawaii zene, abban a magasságban, ahol Kelet és Nyugat elválaszthatatlan egymástól. Ennek a kivételes pillanatnak a megismétlődésére számíthatunk a Fesztivál Színházban.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • slide gitárok
    Debashish Bhattacharya
  • nagybőgő
    Wojtek Traczyk
  • dob
    Hubert ZemlerUgrás az oldal tetejére