világzene, jazz, könnyűzene

Jazzstaféta - Gonda János ünnepe

JazzTime a Lexus támogatásával

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • JazzTime

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nincs olyan szereplője a hazai jazzéletnek, aki valamilyen módon ne lehetne hálás a nemrég elhunyt Gonda Jánosnak. Nélküle ki tudja, mikor válik magas szinten intézményessé a magyar jazzoktatás, és hogyan verbuválódik a jazz ügyét minden lehető módon támogató szövetségbe a műfaj iránt elkötelezettek társadalma. Ezen az esten szerzeményeivel, kedves örökzöldjeivel idézik meg munkásságát, szellemiségét zenésztársai, a Magyar Jazz Szövetség későbbi elnökei és a Zeneakadémia jazz tanszakának (ma már tanszékének) őt követő vezetői.

Zenetudományt Szabolcsi Bencétől és Bartha Dénestől tanult, zongoraművészi és tanári képzésben Solymos Péter és Horusitzky Zoltán részesítették. 1961-ben a Magyar Hanglemezgyártó Vállalatnál helyezkedett el, egy évvel később pedig megalapította a Qualiton együttest. A nyolckötetes Modern Jazz antológiával a műfaj hazai elfogadtatása, népszerűsítése volt a célja. 1976-ban következett az avantgárd stílusú Sámánének című album Berki Tamással, Kántor Péterrel, Sipos Endrével, Friedrich Károllyal, Balázs Gáborral, Kovács Gyulával, valamint Dely Lászlóval és Istvánnal, 1980-ban a Vonzások és választások című szólózongora-lemez, öt évvel később pedig a Keyboard Music, melyet vele együtt Kruza Richárd és Pleszkán Frigyes jegyzett. Az 1999-es Képek - Emlékek szóló- és Berkes Balázzsal közös duódarabokat tartalmaz. Alkalmi koncertjein is ezeket a formációkat, illetve Kőszegi Imrével kiegészülve a triójátékot részesítette előnyben. Filmek, pantomim- és balettzenék szerzőjeként viszont nagyzenekari apparátussal is dolgozott. Pedagógiai munkásságához tartozott még a tatabányai Nemzetközi Kreatív Zenepedagógiai Intézet és a jazztábor megszervezése. Széchenyi- és Erkel Ferenc-díjakkal tüntették ki.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, és az Edenred Ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • dob, művészeti vezető
  Bágyi Balázs
 • zongora
  Binder Károly
  Márkus Tibor
  Oláh Kálmán
  Szabó Dániel
 • bőgő
  Csuhaj-Barna Tibor, Hárs Viktor
 • dob
  Kőszegi Imre, Balázs Elemér
 • ének
  Berki Tamás
 • gitár
  László Attila
 • szaxofon
  Borbély Mihály, Bacsó Kristóf
 • harsona
  Friedrich KárolyUgrás az oldal tetejére