• Jazz Showcase

Jazz-tehetségbörze - Varga Dániel Quartet

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Zászlótér
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Immár tizenkettedik alkalommal ad otthont a Müpa a közép-európai régió egyik legfontosabb zenei tehetségbörzéjének, a Jazz Showcase-nek. Ezúttal is háromszor három fiatal csapat verseng a zsűri és a közönség kegyeiért a délutáni koncerteken. A fellépők a legkülönbözőbb jazzstílusokban és hangszer-összeállításokban lesznek hallhatók. A szakmai fődíjas és a közönségdíjas 2019-ben újabb fellépési lehetőséget kap a Müpában, de különdíjak is gazdára találnak. A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és a Jazztanulmányi Kutatócsoport (Jatakucs).
Varga Dániel nagykanizsai származású szaxofonos, hangszerelő és zeneszerző. Tanárai közt volt Elek István, Tóth Viktor, Vámos Béla és Kollmann Gábor. Jelenleg a Grazi Zeneművészeti Egyetemen tanul zeneszerzést, szaxofontanárai pedig Heinrich von Kalnein és Julian Argueles voltak. A hangszerelés és zeneszerzés terén Ed Partyka, Michael Abene és Ed Neumeister képezte. Dániel zenéjére hatással van a hard boptól és a modális jazztől a 70-es évek fusion és rockzenéjén át egészen a mai modern jazzig és popig minden. Saját nemzetközi jazzkvartettjét 2013-ban alapította. A Varga Dániel Quartet kortárs modern jazzt játszik lírai free hatásokkal.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • szaxofon
  Varga Dániel
 • gitár
  Piotr Lipowicz
 • bőgő
  Ivar Krizic
 • dob
  Matheus Jardim


Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére