világzene, jazz, könnyűzene

Jazz-tehetségbörze - Trio Johnology

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Junior Prima díjas zenekarvezető Egri János Jr. 2014-ben (mindössze tizenhét évesen) még énekesként lépett fel a Jazz Showcase-en Oláh Krisztiánnal, Lakatos Pecek Krisztiánnal és Máté Simonnal. 2022-ben már zongoristaként kísérte Danyi Dianát, saját zenekara élén viszont most fog bemutatkozni. A trió stílusa a hagyományos mainstream jazz műfajára épül, ám emellett számos egyéni, a klasszikus és az igényes populáris zenéből kölcsönzött stílusjegyet is alkalmaz.

Egri János Jr. az elmúlt években kezdett zeneszerzéssel és hangszereléssel foglalkozni. Első kompozícióját, a God Shows The Way-t először Pálmai Pannával, Egri Jánossal (édesapjával, az elismert jazzbőgőssel) és Serei Dániellel rögzítették. 2020-ban Varga Balázs gitáros (aki szintén fellép idén a Jazz Showcase-en) I Dream In The Past című kompozíciójára írt vonósnégyes-hangszerelést, a mű pedig díjat nyert a Müpa Zeneműpályázatán „zenemű nagy jazzformációra” kategóriában. Egri János Jr. a Magyar Jazz Szövetség által megrendezett Az év fiatal jazz-zenésze verseny szakmai díjasa és abszolút győztese volt 2021-ben. Jónás Géza zenészcsaládból származik. Sokat foglalkoztatott bőgős, a Jazz Showcase több formációját kísérte az elmúlt években - idén a Nagy Noémi Quartetet erősíti még. Többszörös díjnyertes. Eddigi legemlékezetesebb koncertjén Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre oldalán lépett fel. Fazekas Tamás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója, valamint a Snétberger Zenei Tehetségközpont diákja. Aktívan részt vesz több zenekarban és számos session produkcióban. A trió repertoárja jazzsztenderdek, klasszikus művek, filmslágerek, világslágerek feldolgozásaiból és Egri János Jr. kompozícióiból áll.

Rendező: Müpa
 • zongora
  Egri János Jr.
 • bőgő
  Jónás Géza
 • dob
  Fazekas Tamás
 • házigazda
  Jazzkovács László

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére