• Jazz Showcase

Jazz-tehetségbörze - Mordent Quintet

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Átrium (Előcsarnok)
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Immár tizenkettedik alkalommal ad otthont a Müpa a közép-európai régió egyik legfontosabb zenei tehetségbörzéjének, a Jazz Showcase-nek. Ezúttal is háromszor három fiatal csapat verseng a zsűri és a közönség kegyeiért a délutáni koncerteken. A fellépők a legkülönbözőbb jazzstílusokban és hangszer-összeállításokban lesznek hallhatók. A szakmai fődíjas és a közönségdíjas 2019-ben újabb fellépési lehetőséget kap a Müpában, de különdíjak is gazdára találnak. A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és a Jazztanulmányi Kutatócsoport (Jatakucs).
A zenekar 2018-ban alakult trióként, melyben Raboczki Balázs szaxofonos mellett Richter Ambrus dobolt és Miskolczi Márk bőgőzött. Később csatlakozott hozzájuk Táborszky Bence trombitás. A Jazz Showcase idejére egészülnek ki Jónás Rezső zongoristával, így a zenekar végül elnyeri végleges formáját, melyben a szólisztikus játékmód mellett immár a harmóniai kötöttségek egyensúlyozzák zenéjüket. Többnyire John Coltrane, Ornette Coleman vagy McCoy Tyner világát próbálják meg mai köntösbe bújtatni, így olyan zenészek is inspirálják őket, mint Marquis Hill, Braxton Cook vagy Shabaka Hutchings - az eredmény pedig a post-bop, a szabad zene és a hip-hop különleges elegye.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • alt- és szopránszaxofon
  Raboczki Balázs
 • trombita, szárnykürt
  Táborszky Bence
 • zongora
  Jónás Rezső
 • bőgő
  Miskolczi Márk
 • dob
  Richter Ambrus


Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére