Pendergő zenekar: Változatos tamburamuzsika

Hangulatkoncert

világzene, jazz, könnyűzene

Zászlótér
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Nem csak esténként érdemes felkeresnie a Müpát annak, aki izgalmas és élő zenei élményekre vágyik. Délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: kedden a könnyűzene, a dzsessz és a népzene, szerdán és szombaton a klasszikus műfajok fiatal képviselői adnak randevút a Müpába betérő, zenére vágyó publikumnak. A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre, hogy tudásuk legjavát adva bizonyítsák tehetségüket és elhivatottságukat a nagyközönségnek.

A Pendergő zenekar 2015 szeptemberében alakult a Szegedi Tudományegyetemen tanuló bácskai tamburásokból, akik régi ismeretségből és barátságból összeálltak egy zenekarrá. Székhelyük Szerbiában, a bácskai Tisza menti Adán található. Koncerteket, táncházakat tartanak Vajdaságban és Magyarországon. Olyan tamburamuzsikát játszanak, amely alkalmanként autentikusan szólal meg, de egyes számokban az ötletek elszabadulásával kicsit fiatalosabb, és pörgősebb zenei anyagot mutat be. A repertoár Dunántúlról a Sárközből, Bácskából a Tisza mentéről és Dél-Duna mentéről származó magyar, szláv és cigány népdal, népzene anyagából van összeválogatva.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • prímtambura, basszprímtambura
  Csonka Balázs
 • tamburakontra
  Gombis Dénes
 • basszprímtambura
  Apró Kristóf, Zombori Péter
 • bőgő, basszprímtambura
  Hajagos DávidUgrás az oldal tetejére