világzene, jazz, könnyűzene

Gadó Gábor Quintet

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A hazai jazzélet egyik legkitűnőbb gitárosa, Gadó Gábor a nemzetközi színtéren is nagy elismerésnek örvendő zenész, akinek neves muzsikusokból álló, több hazai és nemzetközi formációja is aktív. Legutóbb 2011-ben hallhattuk a Müpában Dave Liebman szaxofonossal, így nagyon is időszerű a kiváló magyar hangszeresekből álló Gadó Gábor Quintet koncertje. A karakteresen saját világú, rezdüléseket közvetítő előadó fellépésein jellegzetes értelmezésében megszólaltatott klasszikus művek is felbukkannak.

Gadó Gábor nemcsak a magyar jazz egyik kiválósága, de világviszonylatban is megbecsült gitáros, bizonyítja ezt számos jelentős elismerése -2003-ban például ő kapta a francia L'académie du Jazz által az év európai jazzművészének évente odaítélt Bobby Jaspar életműdíjat. A BMC Recordsnál szólóban, különböző felállásokban (Gadó Gábor Quartet, Unit) és más vendégekkel megjelenő albumait egyszerre jellemzi a meglepetés ereje és a tőle megszokott, intim zenélés. Magyarországi kvintettje már jó ideje együtt muzsikál, a kiváló fúvóspáros, Ávéd János és Bacsó Kristóf ihletett társ Gadó gitárjátékához, akárcsak a remek ritmusszekció Horváth Balázs nagybőgőssel és Halmos András dobossal. A Müpában azonban még nem volt alkalmunk elmerülni az ötös európai hagyományokra, azon belül akár klasszikus zenei tradíciókra is építő művészetében. Akármi is szól Gadó Gábor tekintélyes életművéből és sajátos nézőpontjából, az garantáltan a tőle jól ismert szellemi-zenei párlat lesz.

Rendező: Müpa
 • gitár
  Gadó Gábor
 • tenorszaxofon, fuvola
  Ávéd János, Bacsó Kristóf
 • nagybőgő
  Horváth Balázs
 • dob
  Halmos András

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére