világzene, jazz, könnyűzene

Cuncordu e Tenore de Orosei

Átrium (Előcsarnok)
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2019 - Olaszország

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Korzika és Szardínia hegyekkel borított szigeteinek zenei kultúrájában szinte háborítatlan formában maradt meg a többszólamú éneklés több évszázados hagyománya. Alapvetően mindig is a férfiak dolgának számított, és nem igényelt hangszeres kíséretet, rendkívüli hatására pedig garanciát jelentett az a négy-öt férfi, aki három hangfekvésben és négy szólamban énekelt.
Az Olaszországhoz tartozó (és különleges autonómiát élvező) Szardínia többszólamú énekegyüttesei közül a Cuncordu e Tenore de Orosei a legrangosabbak közé tartozik. Az 1978 óta működő együttes neve arra utal, hogy repertoárja egyaránt tartalmazza a sziget - illetve azon belül az Orosei-öböl - szakrális (cuncordu) és világi (tenore) dalait. Ami pedig az előadásmódját illeti, abban elsősorban a kristálytiszta tradíció érvényesül - öt, körben álló férfi egymásba kapaszkodó hangjával. Nagy sikerüket nemcsak - Európa-szerte népszerű - koncertjeiknek, de 1994 óta megjelenő lemezeiknek is köszönhetik. Az archaikus formák megőrzése mellett ugyanakkor más zenei műfajok és művészeti ágak képviselői előtt is nyitottak. Olyan hírességekkel dolgoztak együtt, mint a szenegáli énekes-ngonis Mola Sylla és a holland csellista Ernst Reijseger, Werner Herzog A fehér gyémánt című filmjében.
Szardínia többszólamú énekei szerves részét alkotják Olaszország világzenéjének, amelyről nélkülük csak hiányos képet alkothatnánk. Szerencsére - az országba vezető zenei hidak többi előadójához hasonlóan - a műfaj legavatottabb tolmácsa érkezik a Müpába.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2019 - Olaszország


Ugrás az oldal tetejére