világzene, jazz, könnyűzene

Cluster

Átrium (Előcsarnok)
 • Müpa saját produkció
 • Európai Hidak 2019 - Olaszország

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Micsoda összhang!” - kiáltott fel Andrea Bocelli, amikor meghallotta az olasz vokálcsapat, a Cluster előadását. Nevük jelentése fürt, hangfüzér - ők öten elválaszthatatlanok, amióta 2004-ben találkoztak a genovai Niccolò Paganini Konzervatóriumban. A tizenöt éve sikert sikerre halmozó énekegyüttes jazzt, popot és fusiont elegyítő hangzásvilágával meghódította már nemcsak hazája, de Európa számos országa és az Amerikai Egyesült Államok közönségét is. Már 2008-ban hetvenállomásos turnén varázsolták el a legnevesebb olasz klubok, koncerttermek és fesztiválok publikumát Milánótól Rómáig. Debütáló albumuk, a Cement három Contemporary A cappella Recording (CARA) Award-jelölést kapott, és a legtöbbször letöltött anyag lett az olasz iTuneson - sőt több mint egy hétig tanyázott az első helyen, ezzel megelőzve Madonnát és a Coldplay-t. Ugyanebben az évben, az X-Faktor olaszországi kiadásának első sorozatában mindenkit maguk mögé utasítottak.
Következő lemezeik, a 2009-es Steps és a 2010-es Christmas Present a CARA zsűrijétől összesen tizenkét jelölést és öt díjat kaptak - ezzel a Cluster lett a legtöbb elismerést begyűjtő olasz vokálegyüttes. Fennállásuk során olyan művészekkel léphettek egy színpadra, mint Gigi d'Alessio, Fiorello, Morgan (aki mentoruk volt a tehetségkutatóban), Andrea Bocelli és Mario Biondi. A Cluster formabontó feldolgozásában felcsendült már az Enjoy The Silence a Depeche Mode-tól, a Don't You Worry 'bout A Thing az Incognitótól vagy a Smooth Criminal Michael Jacksontól. A magyar közönség számára is tartogatnak néhány vérpezsdítő slágert.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • szoprán
  Letizia Poltini
 • alt
  Liwen Magnatta
 • tenor, beatbox
  Nicola Nastos
 • bariton
  Erik Bosio
 • basszus
  Luca Moretti


Európai Hidak 2019 - Olaszország


Ugrás az oldal tetejére