Bombino

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A Magyarországon már többször is fellépett sivatagi blues együttesek, a Tinariwen és a Tamikrest után végre a stílus legsikeresebb szóló előadója, a Rolling Stones- és Black Keys-tagokkal dolgozó, albumaival világzenei listákat vezető nigeri gitáros-énekes, Bombino is eljön hozzánk.

Az 1980-ban Agadez városa mellett született Goumour Almoctar autodidakta módon tanult gitározni, Jimi Hendrix, a Dire Straits és Ali Farka Touré felvételeit hallgatva. Több nigeri együttessel is zenélt, amelyekben mindig ő volt a legfiatalabb - így kapta a Bombino becenevet.
2006-ban eljutott Amerikába is, ahol a Stones World: The Rolling Stones Project Volume II című albumra Ron Wooddal és Charlie Wattsszal együtt játszhatta fel a Hey Negrita című, 1976-os Jagger-Richards szerzemény afrikai átiratát (amelyhez aztán Mick Jagger is hozzátett egy szájharmonika-témát). 2009-ben egy seattle-i kiadónál jelent meg válogatáslemeze, a következő évben pedig Ron Wyman rendező forgatott róla dokumentumfilmet és vett fel vele albumot (Agadez). A Nashville-ben készült, 2013-as Nomad nagylemeznek már a Black Keys-főnök Dan Auerbach, a Woodstockban rögzített, 2016-os Azelnek pedig a Dirty Projectors frontembere, David Longstreth volt producere. (Az utóbbin már jamaicai ritmikájú tuareggae szerzemények is szerepeltek).
A tamasek nyelven éneklő Bombino idei, Deran című albumát újra Afrikában, a marokkói Casablancában vette fel - ennek turnéján adja első magyarországi koncertjét is, négytagú zenekara élén.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár, ének
  Omara "Bombino” Moctar
 • basszusgitár
  Youba Dia
 • gitár, kalabas, háttérének
  Illias Mohamed
 • ütőhangszerek
  Corey WilhelmUgrás az oldal tetejére