A népzene ünnepe - a táncháztól a világzenéig

világzene, jazz, könnyűzene

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Immár tizenkettedik alkalommal adnak gálaműsort a magyar nép- és világzene rangos előadói a Müpában. (Ráhangolódásként és „ráadásként” táncház lesz az Előcsarnokban.) A gálaműsoron a tradicionális és a feldolgozott népzenék hívei is számíthatnak különlegességekre, de talán még soha nem volt olyan „ünnep”, amely ilyen sok új produkciót kínált. Fellép a világhírű Muzsikás is, melynek ezúttal Kacsó Hanga, Berecz István és Porteleki Áron lesz a vendége. Az autentikus hangzás uralja az utóbbi években befutott Magos Zenekar programját is, a koncertteremben éppen úgy, mint a táncházban. Itt lesz a Tímár Sára, Orbán Johanna és Paár Julianna alkotta Dalinda a cappella trió is, mely a magyar autentikus népdaléneklést frissességgel és más világok iránti nyitottsággal ötvözi nagyszerűen. Katartikus etnojazzt ígér Borbély Mihály is - Bolya Mátyás, G. Szabó Hunor és Horváth Balázs társaságában), Szokolay Dongó Balázs ezúttal a Zoord Együttessel és Mogyoró Kornéllal - Zordongoló néven - mutatkozik be, és új formációval lép fel - Moldvai Márk, Gábos Barna, Födő Sándor és Jeli András kíséretében - Mitsoura, a kelet-európai cigányzenei hagyományt indiai és észak-afrikai motívumokkal ötvözve.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • műsorvezető
    Berecz IstvánUgrás az oldal tetejére