A magyar-bolgár barátság napja

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Bolgár Országos Önkormányzat 2018-ban is méltóképpen kívánja megünnepelni a magyar-bolgár barátság napját, amely nagyon fontos esemény a magyarországi bolgár közösség életében, s jelentős szerepet játszik a két nemzet történelmi és jelenkori kapcsolataiban. Idén Magyarország ad otthont a központi rendezvényeknek, ezek egyike a Müpában megvalósuló nagyszabású koncert. A műsor sztárvendége a Bolgár Nemzeti Rádió Népi Zenekara lesz, amely már nagyon sok országban megmutatta virtuozitását - mindenhol lenyűgözve a közönséget.
A Bolgár Nemzeti Rádió Népi Zenekarát 1952-ben alapították abból a célból, hogy hangfelvételeket készítsen a rádió zenetára számára. Az évek során az együttes sikerrel hangolta össze Bulgária páratlan gazdagságú népi hagyományainak ápolását a zenei határok és horizontok modern interpretációk révén történő tágításával. A népi zenekar, amely eddig több mint tizenötezer felvételt készített, gondosan őrzi a bolgár folklór autentikus hangjának tisztaságát. Az együttes a bolgár kultúra jelentős gazdagításáért 2012-ben elnyerte a Bolgár Kulturális Minisztérium Zlaten vek („Arany évszázad”), valamint Krisztalna lira („Kristálylant”) kitüntetését, 2016-ban pedig a Bolgár Nemzeti Rádió Szirak Szkitnik-díjában részesült.

Rendező: Bolgár Országos Önkormányzat

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • Bolgár Nemzeti Rádió Népi ZenekaraUgrás az oldal tetejére