világzene, jazz, könnyűzene

A cimbalom nagymesterei

Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduója

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Világraszóló
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ritkán ad koncertet Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduója, és akkor is mindig más programmal - így eleve különleges élményt kínálnak fellépéseik. Különlegest és lenyűgözőt, hiszen ha ritkák is szárnycsapásaik, „egymásba kapaszkodva” elképesztő magasságokba röppennek, jócskán felülemelkedve a különféle műfajokból vagy a hangszerükből adódó akadályokon. Az az önfeledtség, amellyel egymást inspirálva improvizálnak, ellenállhatatlan.

1987-ben az első magyar cimbalomversenyt Lukács Miklós a gyermekek, Balogh Kálmán a felnőttek kategóriájában nyerte meg. Klasszikus zenei tanulmányaik után Lukács a jazzben és a kortárs zenében, Balogh pedig a különböző népek folklórjában mélyült el, bizonyítva, hogy nincs olyan műfaj, amelyben ne adódna fontos hely a cimbalom számára. A kilencvenes években többször is felmerült, hogy közös munkával álljanak elő, de ahhoz, hogy e vágyuk teljesüljön, a FolkEurópa kiadó felkérésére volt szükség. 2009-ben így született meg a Négykezes cimbalomra című album, melyet 2011-ben bemutattak a koppenhágai World Music Expo nyitókoncertjén. 2015-ben Összehangolva címmel újabb albumot készítettek, és ugyanabban az évben másodszor is elkápráztatták a WOMEX közönségét, hiszen a vájtfülű szakmai közönség sem hallott még ahhoz hasonlót, ahogy két cimbalmos egyszerre viszi a prímet, együtt improvizál, vagy éppen rugalmasan kíséri a másikat. A Müpában sem lesz ez a csoda másként: vadonatúj szerzeményekre és a két Cimbalomduó-album legsikeresebb darabjaira egyaránt számíthatunk, megtoldva azokat a szabad improvizáció meglepetéseinek varázsával.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére