A Cimbaliband és Danics Dóra

világzene, jazz, könnyűzene

elmarad
Szünet nélkül
Müpa Sátor
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

A megváltott jegyek 2019. január 13-ig visszaválthatók a Müpa állandó jegypénztáraiban, vagy értéküknek megfelelően levásárolhatók a Müpa saját rendezésű produkcióira.


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kilenc nagylemez után töretlenül száguld tovább a Cimbaliband cimbalom-meghajtásos tandemje. Az együttes zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A zenekar tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a „boszorkánykonyhájukban” az autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazzel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst „a cimbalom Chuck Berry-jeként!” Gyors „riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. Így válik teljessé az eredeti kelet-európai cimbalom-rock'n'roll. Mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, s ennek eredményeképpen írhatta róluk egy kritikus: „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi”. Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!
Állandó vendégük Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban az X-Faktor zenei vetélkedő első női győztese volt. Népzenével és a Balkán dallamaival a Cimbalibandben kezdett foglalkozni. Énekhangja, egyénisége tökéletesen illik a zenekar életérzéséhez, muzsikához. Nem véletlen tehát, hogy legutóbbi - Recycle, illetve Balkán Projekt című - két lemezükön is ő énekel.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • cimbalom, ének
  Unger Balázs
 • gitár, koboz, ének
  Unger Gergő
 • hegedű, kontra
  Solymosi Máté
 • nagybőgő, basszusgitár
  Tóth Gergely
 • dobok, cajon, derbuka, konga, kanna
  Babos Lőrinc
 • ének
  Danics DóraUgrás az oldal tetejére