• Európai Hidak 2018: A Baltikum és Lengyelország

Możdżer, Wasilewski, Kaczmarczyk, Orzechowski "Pianohooligan"

4 Pianos

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Bár a Fesztivál Színház színpada biztosan nem hajol majd meg a négy zongora súlya alatt, megszólaltatóik, a négy lengyel pianista előadói kvalitásai kelthetnek olyan érzést a hallgatóban, hogy süllyednek a deszkák. A legnagyobb lengyel jazzmuzsikusokat pályára állító Jazz Juniors verseny és fesztivál életre hívásának negyvenedik évfordulójára összeállt négyes tagjai közül Leszek Możdżer, Paweł Kaczmarczyk és Piotr Orzechowski is innen indult, s mára nemzetközileg elismert előadóvá vált - ez utóbbi megállapítás Marcin Wasilewskire is igaz, aki triójával a legendás ECM kiadó csapatának tagja.
Leszek Możdżer szólózongora-koncertjeivel és kamaraegyütteseivel adott estjeivel éppúgy elbűvöli hallgatóságát világszerte, mint szimfonikus zenekari kísérettel. Klasszikus alapképzettségének köszönhetően Bach, Chopin és Lutosławski műveinek is értő tolmácsa, igazán azonban improvizációiban szárnyal. Marcin Wasilewski és triója előtt a világhírű trombitás, Tomasz Stańko mellett nyíltak meg a jazzvilág kapui, s ma a zongorás triójáték egyik leginkább figyelemre méltó képviselőinek tartják őket. Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Triójának minden újabb lemeze nagy érdeklődést ébreszt, hiszen nehezen kategorizálható zenéje mindig a műfaji határvidékeken tesz felfedező utakat. Ebben is hasonlít rá Piotr Orzechowski, aki csodagyerekként tűnt fel, majd a Berklee College of Musicon tanult, és megnyerte a Montreux-i Jazz-zongora Versenyt. Lenyűgöző módon dolgozza át, sűríti szólózongorára a legkülönbözőbb klasszikus szerzők műveit.
Ezen az estén a négy zongorista Chopintől Krzysztof Komedán át a Depeche Mode-ig kalandozik - rengeteg improvizációval.

Az Adam Mickiewicz Intézet nagyvonalú támogatásával, a Polska Music program és a lengyel függetlenség kikiáltásának centenáriumát ünneplő nemzetközi POLSKA 100 programok részeként. A Lengyel Köztársaság Kultúra és Nemzeti Örökség Minisztériumának a NIEPODLEGŁA 2017-2021 többéves program keretében történő finanszírozásában.

A program hivatalos utaztatója a LOT Lengyel Légitársaság.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2018: A Baltikum és Lengyelország


Ugrás az oldal tetejére