Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké

tánc, újcirkusz

Egy szünettel
Fesztivál Színház

Mentse el a programot Google Naptárába!

Orfeusz és Euridiké szerelmének fájdalmas és tragikus a története Enrico Morelli koreográfiájában kézzelfoghatóvá teszi azt a szenvedélyt, amelyet a két szerelmes a túlvilágon való találkozásuk pillanatában kénytelen istenek akaratából megfékezni. A mű érdekes példája a modernitás és a klasszicizmus, valamint a realizmus és az idealizmus harmonikus egymás mellett élésének. A főhős visszaemlékezésein át a földi világból a túlvilágiba tér át, vágyai és érzelmei megfoghatatlanságától kísérve. A föld alatti világ a lélek legmélyebb pontja, az a hely, ahol a szereplők saját démonjaikkal néznek szembe. A táncosok teste antropológiai és önmegfigyelő nyelvet beszél, a mítosz tragédiáját a gyász metaforájává értelmezi át, így a tánc végigvezeti a főhőst egy pszichoanalitikus utazáson, hogy legyőzze az elviselhetetlen veszteség miatti fájdalmat.

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • fény
  Stadler Ferenc
 • jelmez
  Bianca Imelda Jeremias
 • koreográfus
  Enrico Morelli
 • zene
  Soqquadro Italiano, Adrien Casalis, L'Arpeggiata
 • díszletkoncepció
  Enrico Morelli, Bianca Imelda Jeremias
 • díszletkivitelezés
  Scabello Bt.Ugrás az oldal tetejére