Miskolci Balett: Casablanca

tánc, újcirkusz

Egy szünettel
Fesztivál Színház

Mentse el a programot Google Naptárába!

Táncelőadás két felvonásban
A 2013-ban alapított Miskolci Balett igyekszik minden évadban olyan szórakoztató előadással is jelentkezni, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődők figyelmét is felkeltheti. Amikor Szabó István összeállította 100 éves a mozi című, nagy klasszikusokat és a legjelentősebb modern filmeket tartalmazó sorozatát, a vetítést a Casablancával kezdte, mondván, kétségtelenül ez a filmtörténet egyik legnagyobb alkotása. A mű egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm; cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai történet.
Sokan gondolhatják, hogy ez szirupos, avítt történet. Nem az! Emberek hagyják el otthonaikat, mert menekülnek a háború, a szegénység elől. Kertész Mihály filmje ma is aktuális. Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találkahelye és olvasztótégelye. „A világ összes városának összes kocsmája közül miért pont ebbe kellett bejönnie?” - teszi fel a kérdést Rick, mikor régi szerelme, Ilsa egy napon betoppan a Café Américain ajtaján, s közben az As Time Goes By háttérben felhangzó dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború.
Az alkotók a modern kor igényeinek megfelelő, annak mai problémáit felmutatni akaró, ugyanakkor szórakoztató előadást kívántak létrehozni. Ha a nézőben az a romantikus drámai közdelem marad meg leginkább, amely az önzetlenség és az érzelmek vezérelte ego között zajlik, már elérték céljukat. Lehet választani: szerelem vagy tisztesség?

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zene
  montázs
 • világítás
  Dragos Dániel
 • hang
  Balázs Dacskó Bence
 • díszlet, jelmez
  Juhász Katalin
 • dramaturg
  Csepi Alexandra
 • koreográfus, rendező
  Kozma AttilaUgrás az oldal tetejére