tánc, újcirkusz

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Betyárvilág

Szünet nélkül
Fesztivál Színház

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Tánc-szín-játék

A betyárok a magyar néphagyomány jellegzetes alakjai voltak: népdalok, népmondák, balladák őrzik híres betyárjaink emlékét, de a tárgyi népművészetnek is kedvelt témái a betyárábrázolások. Alakjuk a népi emlékezetben gyakran idealizált hősként maradt fenn.
Így születtek meg a „magyar Robin Hoodok”, a legendás betyárok - Sobri Jóska, Bogár Imre, Vidróczky Márton, Angyal Bandi, de legfőképp Rózsa Sándor - néha igencsak romantikus történetei. Ezeket a sokszor meseszerű, tréfás, vagy éppen megdöbbentő kalandokat Zsuráfszky Zoltán ötletéből Zs. Vincze Zsuzsa adaptálta színpadra, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kiváló táncosai és zenészei mutatják be, Schnell Ádám színművész közreműködésével. A műsorban Berecz András eredeti népzenei gyűjtései is hallhatók.
A leghíresebb-leghírhedtebb magyar betyárokról szóló előadás szórakoztató, néha elgondolkodtató, látványos és színes világa visszarepít a múltba, hogy elvarázsoljon bennünket a magyar népművészet, népzene- és néptánckultúra gazdagságával.

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, valamint Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyával is megvásárolhatja.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara
 • fúvós hangszerek
  Makó Péter
 • színművész
  Schnell Ádám
 • társrendező, forgatókönyv, dramaturg, jelmez
  Zs. Vincze Zsuzsa
 • díszlet
  Tóth Kázmér
 • digitális technika
  Konta Boáz
 • zenei szerkesztő
  Papp István „Gázsa”, Szabó Dániel
 • rendező-koreográfus
  Zsuráfszky ZoltánUgrás az oldal tetejére