GG Tánc Eger - a Gárdonyi Géza Színház Tánctagozata: Emberi tragédia - budapesti bemutató

tánc, újcirkusz

Egy szünettel
Fesztivál Színház

Mentse el a programot Google Naptárába!

A GG Tánc Eger fennállása óta egyre összetettebb feladatokban méretteti meg magát, de most többszörös kihívással néz szembe. Az ember tragédiájával olyan közkincshez nyúl, amelyről az emberek többségnek hamarabb van véleménye, mint tudása. Olyan színműhöz, amelynek szédítő, zavarba ejtő mélysége a maga súlyos, tömör, olykor száraz mondataival inkább filozofikus, mint drámai helyzeteivel és mindent átitató, elementáris szenvedélyével teszi próbára az olvasót. Itt a második kihívás: hogyan lehet a tánc nyelvére lefordítani ezt az igen nehéz művet, hiszen az elsősorban mondataiban, asszociációiban, megfogalmazásaiban rejtőzik, és nem a cselekményben. A mű tele van súlyos gondolatokkal, de legalább annyira színes formavilággal és vizualitással is. Az ebből adódó lehetőségek míves megvalósítását szeretném élménnyé tenni a nézők számára. Hiszem, hogy az alapgondolatok, melyeket a mű képenként és összefüggéseiben hordoz, megfogalmazhatóak a tánc absztraháló képességével. Madách mesterművét olyan komplex alkotásban szeretném felmutatni, amelyben a tánc által megteremthető, a vizualitást előtérbe helyező, értelmező formavilágot a drámai csomópontokon kiegészíti a verbalitás, a kimondott szó mágiája - a Gárdonyi Géza Színház színművészeinek közreműködésével. (Topolánszky Tamás)

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Idős Ádám
  Blaskó Balázs
 • Idős Éva
  Saárossy Kinga
 • Lucifer
  Kalmár Attila
 • tánc
  Kelemen Dorottya, Tóth Karolina, Ivanov Gábor, Törteli Nadin, Emődi Attila, Szeles Viktória, Joni Österlund, Novák Laura, Varga Kristóf
 • zene
  J. S. Bach, Gergely Attila
 • dramaturg
  Bal József
 • díszlet
  Mira János
 • jelmez
  Kovács Tímea
 • asszisztens
  Kelemen Dorottya
 • koreográfus
  Topolánszky TamásUgrás az oldal tetejére