Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az örmény Aram Hacsaturján 1940-ben hegedűre komponált és Jean-Pierre Rampal által 1968-ban fuvolára átírt Fuvolaversenye rendkívüli nehézsége, valamint a szólista számára roppant megerőltető, háromnegyed órás időtartama miatt nem tartozik a repertoár sokat játszott művei közé, ugyanakkor az egzotikus dallamokban, pregnáns ritmusokban bővelkedő alkotás a 20. század egyik legnépszerűbb versenyművévé vált. Assisi Szent Ferenc Naphimnusza óolasz nyelven egy Assisiben őrzött, 1250 táján írt kódexben maradt fenn. A több zeneszerzőt is megihlető vers ezúttal a svájci komponista és karmester, Hermann Suter (1870—1926) Le Laudi di Francesco d'Assisi című vegyeskarra, gyermekkarra, szólistákra és zenekarra írt, nagyszabású oratorikus alkotásában hangzik fel. Suter művében olyan, a mű keletkezésének idején, 1923-ban modernnek számító zenei eszközök jelennek meg, amelyek archaizáló hangzással, modális harmóniákkal, gregorián motívumokkal emelik a Laudit időn túli magasztosságba.

Rendező: Zuglói Filharmónia

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Thomas Herzog
 • szoprán
  Csereklyei Andrea
 • alt
  Balogh Eszter
 • tenor
  Varga Donát
 • basszus
  Jekl László
 • fuvola
  Bíró Zsófia
 • a Hunyadi János Általános Iskola és a Liszt Ferenc Általános Iskola Gyerekkórusai (karigazgató: Igaliné Büttner Hedvig, Kovács Katalin), Szent István Király Oratóriumkórus (karigazgató: Záborszky Kálmán)Ugrás az oldal tetejére